fbpx

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) #4

  • Festival

6-9 septembrie 2018

Info

Cea de-a patra ediție a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 6 – 9 septembrie 2018, găzduit de șapte spații din Capitală.

În anul Centenarului, tema celei de-a patra ediții a BIDFF este „[re]tracing” – urmele pe care timpul le-a lăsat în viețile oamenilor și ale comunităților din care fac parte.

PROGRAM ► http://www.bidff.ro/romana#program-bidff18-ro

Evenimentele se vor desfășura la Cinema Elvire Popesco, CNDB – Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, DESCHIS Gastrobar, Deschis Atelier, Linotip – Centru Independent Coregrafic, CINETic și Qreator by IQOS.

Festivalul se va deschide pe 6 septembrie cu lungmetrajul DANCER în regia lui Steven Canton, un documentar despre viața lui Sergei Polunin, care a revoluționat lumea dansului, devenind cel mai tânăr solist al Royal Ballet. Documentarul este o explorare fără precedent a unui artist complex, care a făcut ca baletul să devină viral. Dar virtuozitatea are prețul ei.

De la 21:30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, propunem un itinerariu inedit în timpuri și spații coregrafice creative, care oferă o imagine dinamică a avangardei dansului și filmului românesc prin proiecția “MIDNIGHT SPECIALS | A selection of Romanian archive dance films“.

Pe 7 septembrie, Deschis Atelier găzduiește vernisajul expoziției și performance-ul Clyde Chabot, A Museum (Theatre), o instalație teatrală și fotografică, la granița dintre teatru și artă vizuală, instalația încurajează spectatorii să-și dezvăluie generozitatea și sensibilitatea. De asemenea, la DESCHIS Gastrobar are loc proiecția filmelor românești selectate anul acesta în Competiția Națională a festivalului. Iar pe 8 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, 20 de scurtmetrahje vor fi prezentate în cadrul competiției internaționale.

În zilele de 7, 8 și 9 septembrie la CINETic au loc vizionări ale lungemtrajului 3D MY LIFE REHEARSED IN ONE LEG în regia lui Bogdan Mustață.

Anul acesta, artiștii sunt invitați să participe la două workshopuri pe bază de înscriere – Stories in Movement – Dance Film Development Lab (pentru creatorii de film) și Workshop Adrien Ouaki (pentru dansatori și actori cu un nivel intermediar și avansat).

În ultima zi a festivalului, are loc performance-ul IRIS – un spectacol de Johanna Nuutinen | BIDFF #4 prezentat în premieră în România. Spectacolul multidisciplinar explorează teme precum puterea, dorința și supraviețuirea prin dans, film și fotografie. Tot pe 9 septembrie, la Cinema Elvire Popescu, urmărim Hail the New Puritan, un portret fictiv realizat de Charles Atlas al carismaticului coregraf Michael Clark, ce servește drept o evocare puternică a decadenței studiate a subculturii post-punk a Londrei anilor 80.

Tema ediției este [RE]TRACING
„Am cautat si am gasit modalitati ingenioase de a arhiva memoria colectiva, dar si speculatii indraznete asupra viitorului, prin care ne dorim să oferim un context de repozitionare a «individului» in raport cu «cei multi», chiar daca asta inseamna sa alteram voit asa numitul «adevar general valabil».”
Simona Deaconescu, director artistic BIDFF

Organizat de
Asociatia Tangaj Dance

Parteneri
Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez din România), Centrul Național al Dansului București, Deschis Atelier & Deschis Gastrobar, Linotip – Centru Indepedent Coregrafic, Cinetic, Qreator by IQOS.

Finanțat de
Ministerul Culturii și Identității Naționale

Cu sprijinul
Centrul National al Cinematografiei / Romanian Film Centre, Institutul Cultural Român, Honorary Consulate of Iceland in Romania, British Council Romania, Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București, 4 Proof Film și DHL Express Romania.

Sari la conținut