fbpx

Știri

27.5.2021

back

Două spectacole CNDB selectate la Antistatic International Festival for Contemporary Dance and Performance

Două spectacole CNDB selectate la Antistatic International Festival for Contemporary Dance and Performance

Două dintre spectacolele realizate în 2020, la CNDB, alături de prima generație de absolvenți ai Academiei de Dans și Performance CNDB, „Less might be more, but sometimes less is just nothing” de Willy Prager și „Coreomaniacii” de Simona Deaconescu, participă la Antistatic International Festival for Contemporary Dance and Performance, care are loc între 20-28 mai 2021, în Sofia.

După un an de cursuri și ateliere în cadrul Academiei CNDB, studenții au trecut, în 2020, printr-un proces intensiv de practică și prezentare de spectacol. Zece coregrafi invitați de CNDB au lucrat alături de aceștia pentru a readuce în scenă lucrări care i-au consacrat, la vremea lor, dar și pentru a propune altele noi. Dintre producțiile nou realizate se numără și spectacolele selectate în Antistatic. Astfel, zece dintre absolvenții CNDB vor debuta pe scena internațională, cele două lucrări fiind prezentate în festival pe 5 și 6 iunie.

Antistatic, o platformă pentru noi forme și practici în dans contemporan și performance

Aflat la cea de-a 14-a ediție, festivalul Antistatic a luat startul în 2008 ca primul festival din Sofia dedicat dansului contemporan și performance-ului. Antistatic a fost inițiat în contextul eforturilor rețelei balcanice pentru dansul contemporan Nomad Dance Academy pentru a promova și dezvolta această formă de artă în regiunea balcanică.

În istoria festivalului, s-au prezentat până acum atât lucrări ale unor artiști internaționali emergenți, cât și ale unor artiști cu reputație pe scena internațională, precum Christine De Smedt, deufert & plischke, Ester Salamon, Antonia Baehr, Ivo Dimchev, An Kaler, Sergio Matis, Eduard Gabia, Galina Borissova și alții.

Descoperi programul festivalului, aici.

Sari la conținut