fbpx

Știri

17.5.2023

back

HazarDance prezintă la Iași spectacolul Despre tine (o versiune) în cadrul Romanian Creative Week

HazarDance prezintă la Iași spectacolul Despre tine (o versiune) în cadrul Romanian Creative Week

Pe 23 mai, la Uzina cu Teatru a Teatrului Național din Iași, va avea loc difuzarea spectacolului “Despre tine (o versiune)” de Vava Ștefănescu, prezentat de HazarDance în cadrul Romanian Creative Week.

Spectacolul a fost realizat în urmă cu 25 de ani și a fost un solo coregrafic de dans contemporan, însoțit pe atunci de chitară electrică live, care își avea premiera în 1997 la Sala Atelier a Teatrului Național București. Ulterior, acesta a căpătat diverse forme: interpreții au fost multiplicați, s-au schimbat spațiile de joc, ajungându-se până la spectacol experiment în alimentară și chiar la o încercare de spectacol de dans radiofonic.

În 2023, Vava Ștefănescu revizitează această lucrare, numind-o “Despre tine (o versiune)” și lucrează la repunerea ei în scenă alături de interpreții Diana Solomon și Cătălin Munteanu. Este vorba deci de un spectacol cu totul nou, care deschide cele 4 teme: Copilul, Strada, Casa, Dragostea celor doi performeri (Diana Solomon și Cătălin Munteanu ) și a publicului deopotrivă, și pune (poate) în chestiune identitatea umană.

La fel ca și în versiunea originală a lucrării, publicul va fi invitat să voteze ordinea scenelor înaintea începerii spectacolului, iar cele mai multe voturi vor desemna prima scenă din cele patru: Copilul, Strada, Casa, Dragostea. A cincea scenă, Calul, este întotdeauna ultima și este o improvizație pornind de la energia acumulată până în acel moment.

Difuzarea spectacolului “Despre tine (o versiune)” de Vava Ștefănescu, prezentat de Hazardance în cadrul Romanian Creative Week la Iași, va fi o experiență unică pentru publicul prezent și va reprezenta o nouă formă a acestei lucrări recunoscute internațional în anii ’90.

Între 22 și 25 mai 2023, Iașiul devine capitala dansului și a creativității la Romanian Creative Week. HazarDance propune publicului o serie de 8 spectacole de dans contemporan (7 producții din România și o producție din Spania), un concurs de street dance, două workshop-uri de Hip-Hop (adulți și copii).

Mai multe informații despre programul de spectacole în linkul de aici.

Sari la conținut