fbpx

Știri

14.3.2023

back

Citofonare PimOff 23/24 – program de rezidențe pentru dans contemporan

Citofonare PimOff 23/24 – program de rezidențe pentru dans contemporan

Citofonare PimOff ajunge la cea de-a 9-a ediție și, ca în fiecare an, lansează un apel internațional pentru proiecte de dans contemporan în fază de creație, care nu au debutat niciodată, în Italia sau în străinătate, și nu au fost niciodată prezentate publicului în formă finalizată. Aplicațiile vor putea fi trimise în perioada 15 martie – 30 aprilie 2023.

Câștigătorilor Citofonare PimOff li se atribuie o perioadă de rezidență artistică de maximum 15 zile, din februarie până în mai 2024, care include: utilizarea sălii de teatru și a echipamentelor acesteia; cazare; sprijin financiar de maximum 3.000 de euro; asistență tehnică; sprijin organizatoric, comunicativ și promoțional. Scopul rezidenței nu este punerea în scenă a unui spectacol realizat, ci cercetarea artistică. Tocmai din acest motiv, fiecare rezidență se încheie cu o prezentare a proiectului, un moment fundamental de întâlnire și schimb între artiști și public.

Conceput inițial ca un apel deschis adresat tuturor sectoarelor artelor spectacolului, pe parcursul edițiilor sale, Citofonare PimOff și-a definit accentul pe dans, un sector care în contextul italian este printre cele mai sacrificate. Cu toate acestea, a rămas o urmă a formei sale originale și a activității eterogene a PimOff: aceste urme se reflectă într-un concept larg al dansului, o perspectivă care consideră hibridizarea între cunoștințe și arte ca fiind o resursă indispensabilă pentru a raporta complexitatea timpului nostru.

PimOff este membru al dance card, rețeaua de dans din Lombardia.

În colaborare cu Fondazione Accademia Teatro alla Scala – curs de Foto Video și New Media și cu Afol Moda – Afol Metropolitana – curs de Costume Designer pentru Teatru și Divertisment. Sponsorizat de Municipio 5 al Comune di Milano.

AICI formularul JOTFORM LINK

Website www.pimoff.it
Facebook @PIMOFF
Instagram pimoffmilano

Sari la conținut