fbpx

Știri

18.10.2023

back

Avanpremiera Bodies on the line pe 21 si 22 octombrie!

Avanpremiera <em>Bodies on the line</em> pe 21 si 22 octombrie!

Noua producție a Centrului Național al Dansului București, Bodies on the line, aduce în scenă absolvenți ai Academiei de Dans și Performance CNDB 2022-2023, în coregrafia Ioanei Marchidan.

Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră la București pe 21-22 octombrie, iar apoi va fi itinerat în țară, la Sfântu-Gheorghe și Craiova.

Premiera oficială e programată în cadrul Iridescent 2023 – Festival internațional de dans contemporan și alte reconfigurări ale sensibilului.


Bodies on the Line explorează teritorii fragile, între confesiuni intime și statement-uri artistice, plasând corpurile performerilor în spații deopotrivă de siguranță și incertitudine, din care își pot articula anxietățile, speranțele și nevoia de apartenență la o colectivitate care să facă puțin mai suportabilă lupta de zi cu zi pentru supraviețuire.

Spectacolul comprimă timpul poveștilor personale și dilată presiunea timpurilor în care trăim, dominate de fuga alienantă după proiecte suprapuse, de burn-out și de senzația-capcană că dacă nu ești văzut/ă, nu exiști.

CREDITE
Concept, coregrafie: Ioana Marchidan
Performeri: Anca Stoica, Sergiu Diță, Varga Hunor-Jozsef, Eva Danciu, Alexandra Zavelea
Text: Mihaela Michailov, Anca Stoica, Sergiu Diță, Varga Hunor-Jozsef, Eva Danciu, Alexandra Zavelea
Dramaturgie în colaborare cu: Mihaela Michailov
Muzica originală & pregătire muzicală performeri: Alexandru Suciu
Light design: Alexandros Raptis

Durata: 60 min
Producția: Centrul Național al Dansului București-CNDB, 2023

BILETE disponibile online pe kompostor.ro și la casa de bilete a CNDB înainte de fiecare reprezentație.
| Preț întreg: 40 lei
| Preț redus (elevi, studenți, pensionari): 25 lei


Spectacol realizat în cadrul proiectului 𝑫𝒂𝒏𝒔𝑴𝒂𝒏𝒊𝒇𝒆𝒔𝒕, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Spectacol realizat în cadrul proiectului european 𝑺𝑬𝑬𝑫𝑺 – 𝑺𝒐𝒖𝒕𝒉-𝑬𝒂𝒔𝒕 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒂𝒏 𝑫𝒂𝒏𝒄𝒆 𝑺𝒕𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏𝒔, prin care a fost derulată Academia de Dans și Performance 2022-2023.

Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.


REPREZENTAȚII
21-22 octombrie @ CNDB-Sala Stere Popescu
6 noiembrie @ StudioM Sfântu-Gheorghe
8 noiembrie @ Teatrul Național Craiova
14 noiembrie @ CNDB / Iridescent festival 2023

Reprezentațiile în avanpremieră sunt prezentate ca Warm-Up la Iridescent 2023 – Festival internațional de dans contemporan și alte reconfigurări ale sensibilului.

Sari la conținut