fbpx

Știri

12.2.2021

back

Apel deschis pentru Studio Light Moves

Apel deschis pentru Studio Light Moves

Studio Light Moves este o inițiativă a Festivalului Screendance Light Moves, menită să investească și să cultive promovarea procesului creativ și cercetarea în dans, tehnologie și practici de dans bazate pe ecran.

În parteneriat cu Dance Limerick, Digital Media and Arts Research Center UL, Studio Light Moves este încântat să anunțe programul său de dezvoltare 2021, Open Futures.

Open Futures 2021 este un teren de testare și o platformă bazată pe rezidențe de schimb critic pentru artiștii din dans și artiștii media interesați să colaboreze pentru a explora intersecția dansului cu media și practici bazate pe ecran. Proiectul va reprezentare posibilitatea celor 8 artiști, compuși din 4 perechi colaboratoare, din domeniile dansului și artelor digitale, pentru a investiga și a explora potențialul schimbului interdisciplinar, care cuprinde practici pentru scenă, galerie, instalație și cadre exterioare. Cu un accent pe procesul creativ, proiectul va facilita experimentarea și explorarea metodelor și abordărilor. Acest proces va avea loc în cadrul unui mentorat, într-un mediu susținut din punct de vedere tehnic.

Cererile sunt binevenite atât individuale, cât și  sub forma parteneriatelor  duo propuse între un artist de dans și un artist media în orice etapă de carieră. Cererile individuale câștigătoare vor fi potrivite cu parteneri corespunzători.

PUNCTE CHEIE
Open Futures 2021 este conceput în jurul unui proces creativ de două săptămâni pentru 4 perechi de dansatori și artiști media, schimburi între colegi și facilitarea discuțiilor cu practicienii care lucrează în dans și tehnologie și o bursă de continuitate de 5000€ acordată unei perechi de artiști selectați pentru a continua proiectul dincolo de perioada de rezidență.

Open Futures 2021 susține pentru artiștii din dans și artiștii media timpul, spațiul și echipamentele necesare pentru a lucra într-ocolaborare pe parcursul a 2 săptămâni. Solicitanții își pot propune propriul colaborator sau pot solicita să fie parteneriați cu cineva care lucrează în zona (zonele) lor de interes. (În acest caz Light Moves și consultanți va asocia colaboratorii în funcție de interes și experiență.)

Open Futures 2021 își propune să se concentreze pe colaborări între practicile de dans și practicile media digitale, inclusiv: cartografiere video, captare și / sau generare de imagini în timp real, senzori de mișcare, cinematografie, codare, video imersiv, motoare de jocuri, sunet în timp real/interactiv, material audio generativ și metode de instalare a imaginilor în mișcare. Solicitanții vor fi rugați să descrie zona (zonele) pe care doresc să exploreze, ce acces la tehnologiile și software-urile conexe au deja la îndemână și să specifice ce suplimentare poate fi necesară pentru acest proces de cercetare. Este anticipat că artiștii media vor avea acces la propriul laptop și software-ul aferent. Toate genurile de dans sunt binevenite.

APLICARE
Vă rugăm să trimiteți informațiile prezentate mai jos într-un document pdf sau word, prin e-mail la

1) O scrisoare de intenție, care să includă la cele de mai jos: (maximum 500 de cuvinte)
– De ce sunteți interesat de această perioadă de rezidență interdisciplinară și ce ar însemna pentru practica dumneavoastră în prezent.
– Care sunt obiectivele dvs. artistice pentru perioada de rezidențiat și care va fi domeniul tehnologic / media explorat și de ce.
– Ce cerințe tehnice suplimentare aveți în vedere pentru realizarea cercetării dvs. Vă rugăm să furnizați cât mai multe detalii posibile pentru a ne ajuta să vă facilităm prin suport tehnic și mentorat / consiliere.
– Identificați pe scurt o a doua zonă tehnică de interes pe care sunteți deschis să o explorați.
– Orice informații suplimentare pe care le considerați relevante și pe care doriți să le includeți.

2) Pentru artiștii media care aplică, vă rugăm să specificați tipul de instrumente, software sau hardware pe care le utilizați confortabil și pe care intenționați să le folosiți în timpul acestei reședințe.

3) CV-ul dvs. și (dacă este relevant) CV-ul artistului dvs. colaborator propus. Notă: dacă nu aveți

cineva în minte Light Moves va lucra cu dvs. pentru a găsi o persoană potrivită în raport cu zona dvs. de interes.

4) 2 linkuri video către lucrările anterioare pentru a demonstra parcursul practicii existene.

DATE CHEIE
Termen limită de aplicare: vineri, 5 martie
Anunțul artiștilor selectați: începutul – mijlocul lunii martie
Rezidența săptămâna 1: 28 iunie – 3 iulie
Rezidența săptămâna 2: 27 septembrie – 2 oct

Pentru detalii complete, click aici.
Pentru sursă info, click aici.

Sari la conținut