fbpx

Știri

20.9.2016

back

Văzut la CNDB

Cronici de spectacol scrise de spectatori #vazutlaCNDB

Visează, îndrăznește, scrie

Dacă dansatorul sau coregraful visează, îndrăznește, dansează, atunci spectatorul vede, gândește, consemnează. Ne propunem să te încurajăm să scrii despre spectacolele de dans contemporan pe care le-ai văzut la Centrul Național al Dansului București (CNDB). Participă, implică-te, scrie-ne ceva frumos, despre ce simți, ce amintiri sau ce vise îți stârnește spectacolul, spune-ne unde plutești în timpul unui spectacol. Dacă vrei, ai locul și ocazia să creezi liber.

Lansăm acest concurs cu ocazia Bienalei Regionale de Coregrafie Re//Dance, dar te invităm să scrii despre orice spectacol pe care l-ai văzut la CNDB în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2016.

Cronicile trebuie publicate online, în print sau difuzate radio-TV sau online, pe cont propriu sau în media până la 1 decembrie 2016 și înscrise în competiție prin email la . Premiile se vor decerna în cadrul evenimentului #PremiileCNDB2016, pe 9 decembrie 2016.

CE ESTE Văzut la CNDB?

Văzut la CNDB este o competiție care se adresează spectatorilor de dans contemporan, scriitori profesioniști sau amatori, de orice vârstă, sex sau naționalitate. Competiția promovează cronica de spectacol și critica constructivă, o reflectare în cuvinte a conceptelor cu care operează dansul contemporan.

CUM TE ÎNSCRII?

Scrii o cronică de spectacol, o publici online pe pagina ta de web, pe Facebook, pe un blog, sau în presă. Cronicile înscrise în competiție trebuie publicate sau difuzate și semnalate CNDB până la 1 decembrie 2016. Pentru înscriere trimite cronica prin email la  și ține cont de următoarele:

  • publicare pe Facebook – post-ul să fie public și dă tag https://www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti/
  • publicare pe o pagină de web sau blog – adăugă #VazutlaCNDB și trimite-ne permalink-ul prin email
  • autorii pot înscrie orice materiale publicate sau difuzate în media profesionistă, trimițând o copie a articolului sau o transcriere a emisiunii radio/TV/online

CARE SUNT CONDIȚIILE DE PARTICIPARE?

Nu prea sunt condiții 🙂 Cronica trebuie să fie de minim 100 de cuvinte, să se refere la un spectacol văzut la CNDB, să citeze sau să facă referință în mod corect la spectacolul în cauză.

Criteriile după care vor fi apreciate înscrierile sunt conținutul original, creativitatea și expresivitatea.

PROCEDURA DE JURIZARE

Preselecția scrierilor va fi făcută de departamentul de Marketing și Comunicare al CNDB, iar jurizarea celor mai bune 15 înscrieri va fi făcută de un juriu a cărui componență va fi anunțată cu ocazia decernării.

PREMII

Se vor acorda

  • trei premii III constând în participarea la un curs de dans contemporan la alegere dintre cursurile anunțate în 2017 la CNDB,
  • două premii II constând în două abonamente anuale la toate spectacolele CNDB din 2017 și
  • un premiu I în valoare de 1.000 de lei.

Cronicile finaliste vor fi publicate pe www.cndb.ro și în volum în 2017 la editura proprie a CNDB.

CALENDAR

Mergi la spectacol între 1 octombrie și 1 decembrie 2016. 

Scrie și publică una sau mai multe cronici până la 1 decembrie 2016.

Înscrie-te prin email până la 1 decemrbie 2016.

Noi validăm înscrierile și selectăm finaliștii între 2 și 6 decembrie 2016.

Juriul deliberează între 7 și 8 decembrie 2016.

CNDB anunță câștigătorii și decernează premiile pe 10 decembrie 2016.

Sari la conținut