fbpx

Știri

30.9.2017

back

Teatrul German din Timișoara aduce „nicht schlafen” de Alain Platel

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST), se desfășoară anul acesta în perioada 6-13 octombrie și include două reprezentații ale spectacolului „nicht schlafen”, semnat de marele coregraf și regizor belgian Alain Platel.

Producția marca les Ballets C de la B (Belgia) e programată pe 8 octombrie, la ora 21.00, și pe 9 octombrie, la ora 20.00, în hala SC Hidromatic System SRL.

În programul ediției din acest an se mai regăsesc spectacole ale unor companii europene de teatru și dans de primă mână, precum Gob Squad și Markus&Markus din Germania, Ultima Vez din Belgia, Motus din Italia, Señor Serrano din Spania și Centrul Cultural Onassis din Grecia.

Noua producție a lui Alain Platel folosește ca punct de plecare opera compozitorului austriac Gustav Mahler și prezintă un grup de opt bărbați și o femeie care se adună în jurul unor cai morți pentru a realiza un ritual. Despre „nicht schlafen”, cotidianul belgian De Standaard scrie: „Stilul încărcat și hipersensibil al simfoniilor lui Mahler, cu mari  extreme emoționale, s-a strecurat în acest spectacol la un nivel foarte profund. Violența și agresivitatea sunt prezente subcutanat, ca și cum o erupție ar putea avea loc în orice moment… Tablourile de grup, în deplinătatea sugestiei lor vizuale, sunt minunate”.

Pentru mai multe detalii despre programul ediției din 2017 a Festivalului Eurothalia, accesați linkul https://www.eurothalia.ro

Sari la conținut