fbpx

Știri

16.2.2014

back

Spectacolul anului 2013 vine pe scena Festivalului Like CNDB#1

Cea de-a doua saptamana a festivalului Like CNDB#1 va propune doua evenimente: lansarea cartii Teatrul Companiei Societas Raffaello Sanzio, despre teatrul lui Romeo Castellucci si spectacolul Parallel, invitat din Cluj, considerat unul dintre cele mai bune spectacole ale anului 2013.

Detalii despre fiecare eveniment in parte gasiti mai jos:

20 februarie, ora 19.30, Sala Stere Popescu

Teatrul Companiei Societas Raffaello Sanzio

Conversatii cu Romeo Castellucci, Claudia Castellucci Chiara Guidi, Joe Kelleher si Nicholas Ridout

Lansarea este realizata in parteneriat cu revista Scena.ro este moderata de Cristina Modreanu si are ca invitati pe Vlaicu Golcea si Nicoleta Lefter si va fi urmata de proiectii din Tragedia Endogonidia.

Teatrul Companiei Societas Raffaello Sanzio. Conversatii cu Romeo Castellucci, Claudia Castellucci Chiara Guidi, Joe Kelleher si Nicholas Ridout (traducerea volumului in limba engleza publicat de Editura Routledge in 2007) este a treia aparitie in Colectia de carte Scena.ro.

Volumul consta intr-o serie de conversatii purtate de criticii britanici Joe Kelleher si Nicholas Ridout cu membrii fondatori ai companiei Societas Raffaello Sanzio – Romeo Castellucci, Claudia Castellucci si Chiara Guidi, pe teme punctuale privind procesul lor de creatie. Sunt astfel discutate concepte precum dramaturgia spectacolului, spatiul scenic, iluzie scenicaa, repetitii, compozitie, gestica, relatia cu publicul, viitorul teatrului.

Sumarul cartii este completat cu o serie de Note din carnetul lui Romeo Castellucci, un text cu accente poetice care evoca imagini recurente in spectacolele celebrului regizor.

Volumul, editat de Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului, a aparut in Colectia Scena.ro & Teatrul National Timisoara, cu sustinerea UNITER.

Intrarea este libera.

22 februarie, ora 19.30, Sala Stere Popescu

Parallel

Cu: Lucia Marneanu, kata bodoki-halmen

Concept/ Coregrafie: Ferenc Sinkó

Regia: Ferenc Sinkó si Leta Popescu

Texte: echipa

Scenografia: Valentin Oncu

Costume: Gyopár Bocskai

Cantece: kata bodoki-halmen

Muzica: danaga

Asistent tehnic: Attila Almási

Producator: GroundFloor Group

Coproducator: ColectivA

Recomandat persoanelor peste 16 ani.

Spectacol in limba engleza, cu supratitrare in limba romana.

Spectacolul Parallel semnat Ferenc Sinkó si Leta Popescu are la baza experientele protagonistelor Lucia Marneanu si kata bodoki-halmen. Creat din propunerile celor doua artiste si din texte scrise de intreaga echipa, spectacolul provoaca printr-o abordare directa a temelor: corp, identitate sexuala, refulare, acceptare. Corpurile in miscare, drag-show-ul si muzica originala de kata bodoki-halmen si danaga fac spectacolul dinamic si penetrant.

… Am iesit de la acest performance cu un sentiment incercat nu prea des: ca este important sa se scrie despre el. Se scrie despre spectacole mai mult sau mai putin reusite, despre estetici si teme noi, despre tendinte si directii. Rareori insa, ceea ce vedem reprezinta un punct de cotitura, semnul unei schimbari – de gindire, expresie sau atitudine –, o inovatie sau (macar) o acordare cu timpul si timpurile…

… Cu doua performere absolut fabuloase, Parallel este spectacolul anului 2013…

Oana Stoica in Dilema Veche

Biletele se pun in vanzare cu o ora inainte de inceperea spectacolelor.

Pretul unui bilet este de 25 lei.

Pretul unui bilet redus pentru profesionisti, elevi, studenti, pensionari este de 15 lei.

Rezervari se fac pe site-ul www.cndb.ro sau la adresa .

Sari la conținut