fbpx

Știri

28.1.2019

back

Simona Deaconescu și-a început rezidența la Briqueterie din Paris

Coregrafa și dansatoarea Simona Deaconescu a început pe 28 ianuarie 2019 o rezidență de două săptămâni în prestigiosul spațiu Briqueterie din suburbia pariziană Vitry-sur-Seine.

În cadrul acestei rezidențe, Simona va lucra alături de Cristian Pascariu la scenariul unui film de dans și va prezenta, pe 7 februarie, scurtmetrajul „Sonder”, pentru care semnează regia și coregrafia, în cadrul evenimentului Fenêtre sur création – Vidéo-danse, găzduit tot de Briqueterie.

Cooperarea dintre CNDB și La Briqueterie (Centre de Développement Choregraphique Nationale du Val-de-Marne – CDC) face parte din Sezonul România-Franța 2019, un program care va cuprinde peste 300 de activități artistice, culturale, științifice și educaționale, organizate de instituții din cele două țări între 28 noiembrie 2018 și 14 iulie 2019.

În cadrul aceluiași program de rezidențe „încrucișate”, coregrafa Andreea Novac va ajunge la Briqueterie între 18 și 29 martie 2019, în timpul Bienalei de Dans din Val-de-Marne, iar coregraful francez de origine austriacă Christian Ubl va veni în România pentru o rezidență în studioul CNDB din București și va prezenta la sala Stere Popescu spectacolul „AU” (interpretat alături de Kylie Walters), pe 28 iunie 2019. Spectacolul va fi însoțit de conferința „Țara fără drapel” a peisagistului și scriitorului francez Gilles Clément, susținută pe 26 iunie 2019, în care va dezvolta conceptul de grădină planetară.

Sari la conținut