fbpx

Știri

25.4.2017

back

Sărbătorim Ziua Internațională a Dansului pe ritmuri caraibiene!

Ca în fiecare an, CNDB sărbătorește în stilul caracteristic Ziua Internațională a Dansului, pe 29 aprilie, alături de o comunitate globală de profesioniști și amatori. Evenimentul are o istorie de 35 de ani, fiind inaugurat în 1982 de Institutul Internațional de Teatru, prin Comitetul Internațional al Dansului.

În acest an, CNDB le-a pregătit iubitorilor dansului un eveniment special, cu mișcări și ritmuri afro-caraibiene, organizat de coregrafii și dansatorii Sade Bully și Momo Sanno. Yum!


▶ Workshop

Sade Bully, o artistă născutā în Insulele Caraibe (în Republica Dominicană), care a studiat iniţial dansul în Jamaica, va organiza workshopul de dans „Afro-Caribbean Jazz” în zilele de 28, 29 și 30 aprilie.

Workshopul li se adresează tuturor pasionaților, indiferent de vârstă și nivel tehnic, și vă invită să faceți cunoştiinţă cu vibranta cultură a dansului caraibian, a ritmurilor insulelor împletite cu cele de jazz.

Participanții vor fi expuși unei fuziuni de tehnici moderne care alcătuiesc acest stil eclectic, concentrându-se în același timp pe agilitate, flexibilitate, viteză, forță, muzicalitate, poliritmuri și virtuozitate. Dansatorii vor primi uneltele necesare pentru a-și extinde vocabularul de mișcări cu ajutorul tehnicilor afro-caraibiene moderne și contemporane. De asemenea, ei vor fi încurajați să se miște liber și instinctual cu propriile corpuri pentru a se exprima liber prin dans.

Program:

28.04 – 19.00 – 21.00

29.04 – 16.00 – 18.00 

30.04 – 14.00 – 16.00

Maximum 25 participanți

Taxa de participare la workshop este de 250 lei pentru toate cele 3 zile sau 100 lei pe zi.

Accesul la workshop-ul se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail , telefon 0729 902 506.

Taxa se va achita direct la sala Stere Popescu, cu jumătate de oră înainte de începerea wokshop-ului. (Blv. Mărășești 80-82)


BIO
Sade Bully s-a născut în Caraibe, iar acum locuiește și activează în New York. A început să studieze dansul în Jamaica, unde a dansat în The Company Dance Theater, înainte de a se muta la New York pentru a-și continua cariera. Acolo, ea a studiat la The Ailey School și a performat în cadrul renumitului Alvin Ailey American Dance Theater, înainte de a intra în compania Garth Fagan Dance, unde a fost dansatoare principală și solistă în ultimii șase ani. A avut turnee la nivel național, în Statele Unite, fiind apreciată de critică pentru activitatea ei din cadrul companiei, și tocmai a încheiat un stagiu de trei luni în domeniul dansului contemporan alături de Baletul Vivo din Roma. Sade s-a specializat în tehnica Fagan, utilizată de compania Garth Fagan Dance, dar a studiat și tehnici ca Horton, Graham, balet și stiluri afro-caraibiene moderne. Sade a predat dansul pentru toate grupele de vârstă și nivelurile de tehnică de-a lungul întregii ei cariere, din Caraibe până în SUA și Europa. Acesta este primul workshop organizat de ea la București, unde abia așteaptă să împărtășească vibrantele stiluri de dans caraibiene cu comunitatea locală.
 

▶ Performance

Chiar de Ziua Internațională a Dansului, pe 29 aprilie, de la ora 19.00, CNDB vă așteaptă să sărbătorim împreună la sala Stere Popescu, cu o prezentare/performance realizată de Sade Bully și Momo Sanno, la care intrarea este liberă!

Evenimentul va conține momente solo și duete, iar cireașa de pe tortul aniversar e un jam session de dans cu toți spectatorii!

Ah, iar Sade și Momo vă transmit: „Din dragoste pentru dans, pentru frumusețea pe care o aduce în inimile noastre și libertatea pe care le-o dă corpurilor, vă invităm la un performance dansant deschis tuturor. Dansăm. Momo și Sade. Voi și noi. Unitate prin dans.”

Ne vedem la CNDB!

Sari la conținut