fbpx

Știri

21.10.2022

back

Orașul vorbește: Profesorul Lucas Viallefond și studenta Cabiria Morgenstern

Orașul vorbește: Profesorul Lucas Viallefond și studenta Cabiria Morgenstern

Lucas Viallefond este primul profesor invitat al Academiei de Dans și Performance. A absolvit cu onoruri Conservatorul din Paris, a dansat la Opéra Garnier, a performat pe scene din toată lumea, din Maroc și Japonia până-n Germania și SUA, și predă dansatorilor din mari companii naționale din întreaga lume. Lucas petrece toată luna octombrie cu studenții Academiei, cărora le propune un atelier de lucru bazat pe conștientizarea cât mai precisă a corpului și a dinamicii acestuia în spațiu.

Actrița Cabiria Morgenstern este pasionată de studiul mișcării, așa că a devenit unul dintre studenții acestei a doua ediții a Academiei de Dans și Performance.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut