fbpx

Știri

01.4.2019

back

Opportunity: Apel pentru performeri! Căutăm artista/ul care să dea formă violenței

Opportunity: Apel pentru performeri! Căutăm artista/ul care să dea formă violenței

The Birth of Violence este o co-producție internațională la care participă Le phénix scène nationale, Sezonul Franța România, Theâtre les Tanneurs, Europalia, AFCN și Muzeul Național de Artă Contemporană. Spectacolul este regizat de Ioana Păun și scris de dramaturgul francez Amine Adjina, alături de care se adaugă o echipă de artiști, cercetători și cetățeni ai orașelor prin care va circula. El pune în discuție violența născută ideologic și va avea premiera franceză în noiembrie 2019 și cea belgiană în decembrie 2019.

Echipa căută tineri/tinere cu experiență în arte spectacolului (actori, artiști vizuali, performeri, coregrafi, dansatori,etc.), buni vorbitori de limba franceză, cu prezență scenică și disponibilitate pentru 45 de zile pentru repetiții și deplasări în România (București), Franța și Belgia, în perioadele septembrie – octombrie 2019, 17 – 24 noiembrie 2019 și 17 – 20 decembrie 2019. Repetițiile, reprezentațiile internaționale, cazarea și mesele din perioada deplasărilor vor fi acoperite de organizatori. Spectacolul va fi prezentat în limba franceză iar repetițiile vor decurge în limbile română sau engleză. Performer-ul va avea de lucrat și cu o bucată de piatră și instrumente de sculptură. Experiența este preferabilă, dar nu necesară.

Castingul va avea două etape.

Pentru prima etapă avem nevoie de:

  1. CV/Bio
  2. Link site/video cu proiecte anterioare la care ați lucrat.
  3. Răspunsul la întrebarea: “De ce ar alege cineva calea radicală ?”
  4. Un self-taped video de maxim 5 minute în care veți folosi un text în limba franceză și interpretarea unei acțiuni în relație cu tema proiectului, pe care o considerați a fi radicală.

Puteți alege între următoarele două texte:

https://bit.ly/2GdFisW sau https://bit.ly/2uYU5B6

Video-urile se trimit prin link youtube /vimeo sau prin transfer.

Adresa de email este . Termenul limită pentru a trimite materialele este: 20 mai. Etapa a doua va avea loc în luna iunie 2019 la București (MNAC) sau prin Skype pentru cele/cei care nu locuiesc în România.

Mai multe despre proiect:

În ultimele sale proiecte regizoarea Ioana Păun discută despre cultura milenialilor și comportamente umane în situații extreme.

”The Birth of Violence” este un performance despre mecanismele radicalizării în rîndurile tinerilor creat împreună cu dramaturgul /scriitorul Amine Adjina, care a cercetat procesul radicalizării din perspectiva contextului islamic francez. Performance-ul investighează violența extremismului dincolo de dezbaterile recente și face parte din proiectul mai amplu “1989. Tineri spărgând zidul Berlinului”

Echipa: Dramatugie: Amine Adjina │Regie: Ioana Păun │ Live cinema: Răzvan Leucea │Producătoare: Irina Marinescu│Comunicare: Evantia Barca

Pentru orice alte informații puteți să ne contactați la adresa: .

www.ioanapaun.com

https://www.theatre-contemporain.net/biographies/Amine-Adjina/

Sari la conținut