fbpx

Știri

04.7.2024

back

Open call pentru programul feminist de formare în muzică electronică: Academia Totally Spice!

Open call pentru programul feminist de formare în muzică electronică: Academia Totally Spice!

Înscrierile pentru prima ediție a Academiei Totally Spice: afimarea prezenței și expresiei feminine pe scena muzicii electronice sunt acum deschise! Apelul deschis până pe 8 iulie este lansat spre muzicienele emergente femei, female identified și persoane non-binare care doresc să parcurgă un program de formare ce include ateliere intensive de dj-ing și producție și evenimente publice, timp de 4 luni în București, între iulie și noiembrie 2024.

Totally Spice este un duo feminin care ia cu asalt scena muzicală bucureșteană și care lucrează pentru a construi o comunitate axată pe femei, persoane cu identitate feminină & non binare, unde încrederea, reziliența și spiritul neapologetic conlucrează. Proiectul pune la dispoziție instrumentele și cunoștințele necesare pentru a încuraja o nouă generație de artiste pe scena locală de muzică din București. Inițiativa vine în întâmpinarea unor nevoi esențiale în direcția egalității de gen, incluziunii și diversității. Desfășurat timp de patru luni, proiectul constă într-o serie de ateliere, sesiuni de mentorat și training și evenimente publice pentru 6 participante selectate în urma unui apel deschis. Colectivul de artiști implicați, Suce Fraga, DJ Admina, Miss I, Chlorys și Ion Dumitrescu, alături de Totally Spice, va parcurge împreună cu participantele principiile producției muzicale și tehnici specifice de mixat. Încheierea proiectului implică 5 evenimente publice diverse: un atelier de educație feministă, 2 emisiuni radio și 3 petreceri, dar și 2 producții muzicale colaborative.

Data limită: 8 iulie 2024  

Unde aplici și cum?

Înscrierea se face prin formularul disponibil in link-ul din bio.

Selecția va avea la bază:

·      un playlist / mixtape realizat pe youtube sau soundcloud, însoțit de o scurtă prezentare a selecției transmise.

·      o scrisoare de intenție de maxim 400 cuvinte în care îți poziționezi practica actuală și intențiile de participare în cadrul programului.

Ce oferim?

·      O serie de ateliere intensive bilunare de tehnici de mixat, digital și analog, și de producție muzicală.

·     Un atelier de educație feministă și empowerment sub forma unei discuții publice

·     3 evenimente publice în locații diverse: o petrecere în aer liber la Centrul Național al Dansului București (CNDB), o petrecere în spațiul galeriei Spațiu de Artă Contemporană/SAC  și o petrecere la Club Guesthouse. Evenimente cu participare remunerată.

·     Realizarea a 2 producții muzicale colaborative

·     Prezență în cadrul a două emisiuni desfășurare pe un post de radio online internațional (Vandelay Radio UK)

·     Spațiu deschis pentru repetiții și îndrumare asistată pe toată perioada proiectului.

Pe cine cautăm?

Căutăm 6 participantx care vor forma nouă generație de artiste pe scena locală de muzică din București. Apelul este deschis tuturor participantelor care simt că este necesar să adreseze dinamicile de reprezentare actuale din cadrul scenei muzicii electronice locale și care doresc să parcurgă un program de formare ce oferă vizibilitate și afirmare în acest sens. Experiența anterioară nu este necesară și nu reprezintă un criteriu de selecție.

Proiect facilitat de: Totally Spice Coordonatorix: Suce Fraga, DJ Admina, Miss I, Chlorys, Ion Dumitrescu și Totally Spice

Despre Totally Spice Format în 2023, Totally Spice! este un DJ duo feminin compus din Lidia Ilici & Renate Dinu care se consolidează rapid pe scena de club românească. Glisând între techno, euro-trance, pop gems, broken beats, uk garage, imnuri rave, hituri românești r’n’b uitate și un strop de reggaeton, ele lucrează la crearea unei comunități axată pe prezențe feminine, care printr-un entuziasm contagios inspiră toate bulele locale. Prezența lor în cadrul scenei locale creează un mediu vibrant care inspiră și stimulează, depășind granițele genurilor muzicale,reconfigurând dinamicile de putere existente și în care sistemele și rețelele culturale sunt încă predominant patriarhale. https://soundcloud.com/totally5pic3
https://www.instagram.com/totally5pic3/ 
Contact:  

Parteneri: Institutul Polonez, Goethe Institut, CNDB, SAC, CUTRA, Matka, ISCOADA, Centrul FILIA, Club Guesthouse

Cofinanțat de
Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut