fbpx

Știri

19.11.2021

back

O producție CNDB 2021 a fost selectată în cadrul programului internațional Aerowaves Twenty22!

O producție CNDB 2021 a fost selectată în cadrul programului internațional Aerowaves Twenty22!

O producție CNDB 2021 a fost selectată în cadrul programului internațional Aerowaves Twenty22! Este vorba despre spectacolul Coreomaniacii, concept și coregrafie Simona Deaconescu, realizat alături de studenții Academiei CNDB de Dans și Performance.

Coreomaniacii este un docufiction performativ, care urmărește cronologic evenimentele care au marcat “epidemia de dans”, din vara anului 1518, în Strasbourg – o manifestare distopică în masă, care a afectat câteva sute de oameni. Spectacolul Coreomaniacii aduce în discuție felul în care alegem să ne uităm la dans, pornind de la o serie de mărturii ale învățaților vremii, un amestec de pseudoștiință, teologie și science-fiction medieval, în mișcări contemporane. Accentul cade pe felul în care s-a documentat răspândirea epidemiei, evenimentele fiind povestite din perspectiva celui care le privește, niciodată din perspectiva celui care le trăiește.

Simona Deaconescu

Felicitări Simonei Diaconescu și întregii echipe de creație: Vlaicu Golcea (muzica), Alexandros Raptis (Light design), Diana Dragu, Georgia Elza, Laura Murariu, Robert Popa, Adrian Popița (interpretare) și Laura Trocan (producție)! Pentru mai multe informații despre spectacol, click aici.

Programul Twenty22 include spectacole de dans din 12 țări europene și arată încă o dată bogăția scenei de dans emergente prin diversitatea temelor și a esteticilor abordate.
Pentru lista completă a artiștilor Aerowaves Twenty22, click aici.

Sari la conținut