fbpx

Știri

15.10.2016

back

„Nu toţi sunt eroi” la Infinite Dance Festival

„Nu toţi sunt eroi” la Infinite Dance Festival

Cristina Lilienfeld şi Smaranda Găbudeanu vor prezenta spectacolul „Nu toţi sunt eroi” în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului de dans şi arte Infinite Dance Festival, organizat între 26 şi 30 octombrie de Teatrul „Szigligeti Színház” din Oradea.

Într-un comunicat oficial, organizatorii festivalului spun că „succesul primei ediții ne-a determinat să continuăm misiunea de promovare a diferitelor forme de dansuri, astfel în programul acestei ediții, folclorul, clasicul și contemporanul se îmbină într-un mod armonios atât în oferta de spectacole cât și în secțiunea de off. Pe lângă concerte și workshopuri, aceasta va cuprinde și un spectacol-eveniment, un performance menit să sublinieze relația strânsă dintre mișcare, muzică, poezie sau arte vizuale”.

„Nu toţi sunt eroi” e programat joi, 27 octombrie, de la ora 20.00, la Teatrul Arcadia din Oradea.

„Spectacolul se articulează pe o zonă de tensiune şi dialog cu bunicii dispăruţi în care se întretaie interpretările cele mai personale cu imagini marcante din inconştientul colectiv. Este zona în care ne găsim propriile răspunsuri legate de lupta pentru libertatea de exprimare şi rezistenţă în contexte de cenzură şi teroare politică, încă foarte prezente sub alte forme şi în contemporaneitate.

Dincolo de a spune istoriile bunicilor noștri cu aspectele lor eroice şi banale, poveşti despre luptă şi supraviețuire, „Nu toți sunt eroi este despre un proces de integrare a unui trecut, proces care are loc în faţa publicului. Lucram cu ideea de întregire la nivel personal care provoacă publicul spre chestionarea propriilor rădăcini, a propriei stabilități si hrane emoționale”, explică cele două protagoniste.

Nu toţi sunt eroi
De/cu: Cristina Lilienfeld şi Smaranda Găbudeanu
Sunet & live electronics şi voce: Marian Cîtu
Light design şi voce: Alexandru Bibere
Producător: PETEC (Asociaţia Pentru Teatru şi Carte)
Co-Producător: Colectiv A

Mai multe detalii despre Infinite Dance Festival aici.

Sari la conținut