fbpx

SOLO-workshop

Workshop susținut de Yulia Arsen
  • Intrare liberă pe bază de înscriere

10 iunie
11:00-15:00

© Plastic Bag, Yulia Arsen, photo: Egor Gogen

Info

Ca parte a practicii mele artistice, sunt interesată de un anumit mod de a simți și de a crea lucrări în care totul este posibil și potrivit, în special „eșecul”, pentru că văd o persoană ca un pendul care se năpustește constant între două extreme, luptă spre echilibru, dar nu-l găsește niciodată. Aceasta poate fi numită impermanența naturii umane. Și, prin urmare, niciunul dintre noi nu poate fi explicat categoric, pentru că suntem în permanență în mișcare. La fel ca lucrările mele – în mișcarea dintre sincer și ironic, conceptual și pop, amuzant și tragic, între setea de libertate și setea de afecțiune, între nevoia de a fi artist și, în același timp, de a găti paste pentru soțul meu.

În timpul acestui atelier, aș dori să vă împărtășesc câteva instrumente care mă ajută să urmăresc pendulul interior și să-l folosesc pentru a crea lucrări. Nu vom lua totul prea în serios pentru că nu avem timp de cercetări reale, dar vom lucra mult cu arta prezenței, cu conștientizarea, cu intuiția și cu instrumente simple, dar eficiente. Vom încerca să observăm cum după o încercare disperată de a ne înrădăcina în ceva, de a întruchipa ceva, de a opri și a fixa momentul, simțim deja începutul mișcării în altă direcție, iar asta se întâmplă împotriva voinței noastre. Va fi multă vorbă și mișcare. Ne vom prețui timpul, ceea ce înseamnă că vom fi preciși și specifici. Vom încerca să renunțăm la gunoi, entuziasm și ratinguri. Vom lucra cu conceptul de solo, pentru că facem un solo întreaga viața și este mai bine să încercăm să ne bucurăm de el.

Nu pot dezvălui întreaga zonă a strategiilor coregrafice pentru că sunt doar un artist și s-ar putea să-mi împărtășesc doar ideile, dar cred cu sinceritate că acest tip de colaborare este foarte hrănitoare și antrenantă în ambele direcții.

Biografie
Yulia Arsen este o artistă și coregrafă interdisciplinară, care lucrează la intersecția dintre dansi, teatru și artă contemporană. Este originară din Moscova, iar în prezent locuiește în Berlin. Arsen a studiat în Germania și a performat în festivaluri din Coreea, Ungaria, Germania, Rusia, Estonia și Irlanda. În cadrul practicii sale artistice, Arsen este interesată de fluctuațiile constante din ea însăși între onestitate și ironie, conceptual și popular, gunoi și tandrețe și distracție și tragic. Ea este inspirată de ideea de a crea lucrări care să capteze imaginația publicului. Cu lucrarea „Plastic bag” a fost selectată în programul Twenty22 al platformei Aerowaves.  A fost bursieră a STD al Federației Ruse (2020) și laureată a grantului Kulturamt der Stadt Kassel (2020). Cu lucrarea „Plastic bag” a fost selectată de partenerii Aerowaves drept una dintre artistele Twenty22.

Înscriere
Atelierul este destinat profesioniștilor din dans, performance, teatru. Acesta este gratuit și ne rezervăm dreptul de a selecta participanții, în baza CV-ului / portofoliului. Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 3 iunie. Formular de înscriere aici.

Mențiuni speciale

Workshop-ul susținut de Yulia Arsen are loc în urma prezentării spectacolului Plastic Bag la CNDB. Spectacolul este una dintre cele 20 de lucrări selectate în cadrul programului Twenty22 al rețelei europene de dans contemporan Aerowaves din care CNDB face parte alături de instituții similare din Portugalia, Germania, Danemarca, Elveția, Norvegia, Belgia, Ungaria, Cehia, Italia, Austria, Cipru, Grecia, Albania, Croația, Rusia, Islanda, Irlanda, și altele. 

Sari la conținut