fbpx

Screendance lab

Worshop susținut de Omari ‘Motion’ Carter

9 – 11 septembrie (10:00 – 14:00)

Info

În fiecare an, în cadrul secțiunii BIDFF Expand, Bucharest International Dance Film Festival aduce la București creatori de film de dans renumiți să susțină ateliere intensive prin care să contribuie la dezvoltarea profesională a artiștilor români. 

În 2022, l-am invitat pe Omari ‘Motion’ Carter, fondatorul premiatei casei de producție de filme de dans The Motion Dance Collective din UK, să coordoneze laboratorul de film de dans derulat între 9 și 11 septembrie, la Centrul Național al Dansului București. Mai mult, artistul britanic va face parte și din juriul festivalului. 

Despre laborator
În cadrul acestui laborator, participanții vor aprofunda procesul de producție al unui film de dans, prin explorarea unor exerciții care creează o punte între corpul în mișcare și imaginea în mișcare.
De la mediere la idee, vom examina coregrafia din fața camerei de filmat, coregrafia camerei de filmat, precum și coregrafia apărută ca urmare a montajului. Astfel, pe parcursul celor trei zile, participanții vor dezvolta scurte experimente de dans digitale. Împreună, vom dobândi experiență practică, folosind instrumente creative, care încurajează hibridizarea propriilor noastre practici artistice.

Despre Omari ‘Motion’ Carter
Omari ‘Motion’ Carter este creator de filme de dans și percuționist corporal, pasionat de cultura hip-hop, stabilit în Londra, Regatul Unit.
O licență  în Artele Spectacolului la Universitatea Metropolitană din Londra i-a oferit lui Omari ocazia să joace timp de șapte ani în spectacolul Stomp! de pe West End, performând la nivel internațional. În tot acest timp, Omari a coregrafiat, regizat, interpretat și produs o varietate de filme de dans prin casa de producție The Motion Dance Collective, pe care a fondat-o în 2011.
Omari este absolvent al unui master inovator în filme de dans la London Contemporary Dance School, unde lucrează în prezent ca lector în domeniul dansului.
Recent, Omari a creat lucrări performative imersive pentru Pavilionul Dance South West (Bournemouth, Regatul Unit), a apărut de două ori în Vol. 12 din The International Journal of Screendance, și a coordonat ateliere în cadrul STATE OF THE ART: International Symposium on Screendance la UW-Madison (SUA). 
Pentru mai multe informații despre lucrările sale, vă invităm să consultați www.motiondancecollective.com

PROGRAM
Date: 9, 10, 11 septembrie 2022
Ore: 10:00 – 14:00 
Atelierul se desfășoară în limba engleză
Număr maxim de participanți: 15

ÎNSCRIERI
Atelierul este dedicat dansatorilor, performerilor, coregrafilor, regizorilor de teatru și film, precum și directorilor de imagine și artiștilor vizuali care vor să exploreze filmul de dans. Studenții academiilor cu profil de dans, teatru, film și arte vizuale sunt încurajați să participe. 
Participarea la atelier este gratuită și se face pe bază de înscriere prin email la adresa
În conținutul mailului trebuie să se regăsească CV-ul/biografia/portofoliul participanților, alături de un paragraf în care artistul/a menționează ce tip de aparatură de filmat poate să aducă la atelier (cameră foto-video, trepied, alte accesorii cameră, computer, aparatură de sunet, dispozitive mobile). 
Participarea la atelier nu este condiționată de tipul de aparatură pe care participanții îl dețin, ci oferă organizatorilor o imagine de ansamblu asupra tipului de aparatură deținut de artiștii selectați, precum și oportunitatea de a o completa, dacă este necesar. 
Echipa BIDFF își rezervă dreptul de a selecta participanții. 

DEADLINE ÎNSCRIERI: 04.09.2022

BIDFF este organizat de Asociația Tangaj Collective și este susținut de Conceptual Lab by Theo Nissim.

„Bucharest International Dance Film Festival, ediția a VIII-a” este un proiect cultural co-finanțat de 𝐀𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 – AFCN.
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

„Bucharest International Dance Film Festival, ediția a VIII-a” este un proiect co-finanțat de 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 prin 𝐀𝐑𝐂𝐔𝐁 în cadrul Programului București afectiv 2022.
Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Partenerii și gazdele festivalului
Institutul Francez (Cinema Elvire Popesco), Cinema Muzeul Țăranului, CINEMAX Veranda, Grădina cu filme – Cinema & More, /SAC @ MALMAISON, Centrul Național al Dansului București, Fabrica Grivița, ADO – Asociația Artă pentru Drepturile Omului, Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice „Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen”.

Parteneri media
All About Romanian Cinema, BookhubCinefilia, Cinemap, Ediția de dimineață, E-Zeppelin, Films in Frame, IQAds, Modernism.ro, MovieNews, Munteanu, Observator cultural, PlayU.ro, Spotmedia, The Institute, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.

Văzut de Radio Guerrilla

Puteți urmări BIDFF pe: Website | Facebook | Instagram

09.09.2022

vineri

10:00

vineri

10:00

Screendance lab

Worshop susținut de Omari ‘Motion’ Carter

Screendance lab

10.09.2022

sâmbătă

10:00

sâmbătă

10:00

Screendance lab

Worshop susținut de Omari ‘Motion’ Carter

Screendance lab

11.09.2022

duminică

10:00

duminică

10:00

Screendance lab

Worshop susținut de Omari ‘Motion’ Carter

Screendance lab
Sari la conținut