fbpx

Plastic Bag

  • Dans & performance
  • Parte din programul Aerowaves Twenty22

40 min.

© Plastic Bag, Yulia Arsen

Info

Mulțimea vocilor patriarhale și așteptările cu privire la comportamentul femeii materializate și în termeni găsiți cu ușurință pe Google precum „antrenor pentru femei” sau îndemul „intră în lumea femeilor adevărate!” stau în fundalul lucrării „Plastic bag”. Pentru Yulia Arsen feminitatea este un construct, un fel de produs în serie pe care-l poate cumpăra de la „Funny Shop”. Cu spirit critic dar într-un ton ludic aceasta apelează la stereotipie pentru a ne revela aspecte importante care țin  de gen și autoidentificare în societatea consumeristă.

Cu această lucrare, mi-ar plăcea să susțin și oamenii care nu vor să se încadreze în niciun „normal”, care vor doar să fie ei înșiși și să dezvolte empatia ca principală abilitate urgentă pentru viața de astăzi.

(Yulia Arsen)

Creație și interpretare: Yulia Arsen
Ochi exterior: Nastya Nikolaeva
Muzica: Philip Kirkorov “Diva”, Robert Parker “Sweet Nothings”
Video: Sasha Panichkin
Fotografie: Egor Gogen
Editare: Katya Mordvinkina

Biografie
Yulia Arsen este o artistă și coregrafă interdisciplinară, care lucrează la intersecția dintre dansi, teatru și artă contemporană. Este originară din Moscova, iar în prezent locuiește în Berlin.
Arsen a studiat în Germania și a performat în festivaluri din Coreea, Ungaria, Germania, Rusia, Estonia și Irlanda. În cadrul practicii sale artistice, Arsen este interesată de fluctuațiile constante din ea însăși între onestitate și ironie, conceptual și popular, gunoi și tandrețe și distracție și tragic. Ea este inspirată de ideea de a crea lucrări care să capteze imaginația publicului. Cu lucrarea „Plastic bag” a fost selectată în programul Twenty22 al platformei Aerowaves.  A fost bursieră a STD al Federației Ruse (2020) și laureată a grantului Kulturamt der Stadt Kassel (2020).

Cu sprijinul
STANTSIA_art și Tatiana Gordeeva (curator)

Mențiuni speciale

Spectacolul „Plastic Bag” este una dintre cele 20 de lucrări selectate în cadrul programului Twenty22 al rețelei europene de dans contemporan Aerowaves din care CNDB face parte alături de instituții similare din Portugalia, Germania, Danemarca, Elveția, Norvegia, Belgia, Ungaria, Cehia, Italia, Austria, Cipru, Grecia, Albania, Croația, Rusia, Islanda, Irlanda, și altele. 

Spectacolul este urmat de o discuție cu artista Yulia Arsen, moderată de Mihaela Michailov.

Sari la conținut