fbpx

Humans | Bodies | Images

  • Dans & performance

60 min.

© Humans | Bodies| Images, photo: Adi Bulboacă

Info

Conceptul spectacolului Humans | Bodies | Images a fost dezvoltat pornind de la experiența personală a coregrafei în anii de pregătire în școala de balet și extins către o perspectivă mai largă care cuprinde impactul pe care îl are body shaming-ul în prezent. 

Performance-ul  este inspirat de poveștile reale ale unor oameni care au dorit să-și împărtășească experiența proprie în cadrul etapei de cercetare. Pornind de la aceste istorisiri, dramaturgul Mihaela Michailov a scris o serie de texte care completează discursul coregrafic al Ioanei Marchidan. Spectacolul chestionează felul în care ne raportăm la corp în artă, în fashion, în mass media, în educație și în cadrul familiei.

Concept și coregrafie: Ioana Marchidan
Performance: Teodora Velescu, Mariana Gavriciuc, Simona Dabija
Dramaturgie: Mihaela Michailov
Asistent coregrafie: Arcadie Rusu
Muzica și sound design: Alexandru Suciu
Light design și graphic design: Hermina Stănciulescu

Biografie
Ioana Marchidan este performer, coregrafă și, de mai bine de 15 ani lucrează cu coregrafi locali, internaționali și regizori de teatru. A urmat Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, iar cariera de dansatoare profesionistă a început-o la Opera Națională Română. Mai târziu, a devenit unul dintre membrii companiei de dans Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company.
A dansat în spectacole create de Ioana Macarie, Chris Simion, Radu Afrim, Dragos Galgoțiu și a participat la festivaluri internaționale ca Aerowaves – The Place (UK), Keochang International Festival of Theatre (KR), Cairo Experimental Theatre Festival (EG), Aichi Worldwide Exhibition (JP), Festivalul Francofon (AU, JO, IT, PT), Festival d’Avignon (FR). În 2013 a fost unul din performerii Venice Biennale, An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale (Alexandra Pirici & Manuel Pelmuș). Mai târziu, Ioana a început să creeze propriile coregrafii: 2 femei contemporane, Reverse Discourse (proiect care face parte din rezidența E-MOTIONAL Residency at Forum Dança Lisbon) și Stabat Mater (Premiu pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional Undercloud, Ro). Din 2016, este președinta Asociației Dance Spot și director artistic la Linotip – Centru Independent Coregrafic. Colaborează cu subsTANZ/Massimo Gerardi și Tangaj Collective.

Co-producția
Asociația Dance Spot și Linotip Centru Independent Coregrafic

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut