fbpx

Forme de (ne)sănătate

Open-studio research cu Mădălina Dan

28 Ianuarie 17:00- 20:00
29 ianuarie 14:00-17:00
31 ianuarie 17:00- 20:00
1 Februarie 11:00-14:00

©Alina Ușurelu, M(others), de Valentina De Piante Nicolae

Info

Mădălina Dan te invită la un open-studio research de patru zile la CNDB care are ca scop în primă instanță împărtășirea practicilor performative mai vechi și a procesului creativ recent. Acest cadru își dorește a fi și un prilej de întâlnire cu dansatori/dansatoare, performeri/performere din comunitatea de dans în vederea unei colaborări pentru viitoarea producție susținută de Centrul Național al Dansului București cu perioada de lucru în lunile februarie, martie, aprilie.

Noua direcție de cercetare gravitează în jurul termenului “pharmakon” (în interpretare medical/farmaceutică, etică și filosofică), a temei sănătății fizice și mintale, a contradicției și intersectării între tratamentele benefice și nocive pentru corp, minte, suflet, a modalităților de vindecare antagonizante.

Fizicalitatea este punctul de interes principal, mai exact legătura dintre corporalitate, emoție și exprimare vocală și verbală, lucrul cu limitele și intensitățile fizice și psihologice, cu contradicții corporale și comportamentale. Cu aceste elemente Mădălina Dan își propune dezvoltarea unui limbaj de expresie corporală specific, generat din teme fizice tratate în improvizație și în partituri (scoruri) coregrafice de grup. De asemenea un interes continuu, care migrează din alte spectacole și procese artistice este constituit de: relația dintre corp și limbaj, asocierea între exprimarea fizică și cea verbală, scrierea de text din experiența fizică, relația dintre viață și lucru/artă, între personal/biografic și profesional/performativ.

În cadrul colaborării artista caută să lucreze la generarea (prin text și coregrafie) de povești și realități personale care își găsesc locul într-un narativ mai global, să chestioneze relevanța într-un plan mai general a abordărilor artistice subiective. 

Alienarea, înstrăinarea de social, afluxul informațional și tehnologic și schimbările comportamentale, anxietatea legată de boală, epuizarea fizică și psihică, umorul ca strategie de supraviețuire sunt câteva dintre cuvintele cheie și temele de cercetare cu care se va genera material de lucru. 

Mădălina Dan este absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secţia coregrafie; tot la UNATC a absolvit și un master în scriere dramatică. Din 1998 pînă în 2003 este membră a companiei de dans „Oleg Danovski” din Constanţa. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan „DanceWeb Scholarship” – Viena. Mădălina Dan a fost artistă invitată la Școala de Dans din cadrul Arizona State University şi artistă asociată a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti în 2016.

A studiat în Berlin la HZT (Hochschulübergreifende Zentrum Tanz Berlin) în programul SoDA (Solo/Dance/Authorship) 2014-2016. Lucrările sale au fost prezentate la Springdance Festival Utrecht, Balkan Dance Platform – Novi Sad, eXplore Dance Festival – București, Temps d’Images – Cluj, SouthBank Center & Chisenhale Dance Space – Londra, Fabrik Potsdam, Hebbel am Uffer – Berlin, TanzFabrik-Berlin, Tanzquartier Wien, Dance Theater Workshop – New York, Firkin Crane-Cork, Alta Theater – Praga, Art Stations Foundation – Poznan, Sophien Saale – Berlin, FFT Düsseldorf, Impulse Festival- Mulheim, Lyon Dance Biennale, Schauschpiel Leipzig, Hellerau – Dresda, Bozar- Bruxelles, etc.

Confirmarea participării (ce cel puțin două zile înainte de atelier) se face prin email la adresa: .

Accesul la eveniment se face în baza ultimelor reglementări privind măsurile de siguranță împotriva SARS-CoV-2, Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass) fiind solicitat pentru participare.

28.01.2022

vineri

17:00

vineri

17:00

Forme de (ne)sănătate

Open-studio research cu Mădălina Dan

Forme de (ne)sănătate

29.01.2022

sâmbătă

14:00

sâmbătă

14:00

Forme de (ne)sănătate

Open-studio research cu Mădălina Dan

Forme de (ne)sănătate

31.01.2022

luni

17:00

luni

17:00

Forme de (ne)sănătate

Open-studio research cu Mădălina Dan

Forme de (ne)sănătate

01.02.2022

marți

14:00

marți

14:00

Forme de (ne)sănătate

Open-studio research cu Mădălina Dan

Forme de (ne)sănătate
Sari la conținut