fbpx

Fatigue

  • Dans & performance
  • +12
  • Parte din Aerowaves Twenty24
  • Parte din Luna internațională a dansului

45 min.

Info

Oscilațiile de dispoziție, reflexele încetinite, amețelile: diversele simptome fizice și psihologice ale burnout-ului se infiltrează neobservate în viața de zi cu zi. Ce poate face un artist într-o lume în care munca dă sens existenței? Implicarea într-o multitudine de proiecte și producția fără limită par a fi cheia satisfacției, deși de fapt toate acestea ne conduc spre burnout. În solo-ul său, Viktor Szeri nu își ascunde apatia, ci se bazează pe experiențele personale și își construiește coregrafia pe o stare de oboseală, pe absența dorinței. Acesta explorează limitele și toleranța propriului corp prin filtrul epuizării, experimentând și modul în care publicul poate relaționa cu această viziune.

Spectacolul a fost distins cu Premiul Rudolf Lábán 2023 acordat de scena independentă de arte performative din Ungaria și a fost selectat ca parte a rețelei de artiști Aerowaves ‘Twenty24’.

„(…) Astfel, oboseala conține atât un adevăr dureros, cât și o semnificație, adevărata putere a spectacolului constă în capacitatea sa de a transforma această durere în ceva productiv. […]” – Ákos Török.

Creat și interpretat de: Viktor Szeri
Muzică: András Molnár 
Video: Tamás Páll 
Lumini: Ferenc Payer 
Mulțumiri speciale către Andi Soos, Lili Raubinek, Csenge Vass
Partener de producție: Katlan Group
Susținut de: NKA, EMMI, Katlan Group, Sin Arts Culture Center, Mu Theater, Trafo House of Contemporary Arts

Biografie

Viktor Szeri (născut în 1993) este un performer și coregraf independent din Budapesta. În piesele sale multidisciplinare, se poate observa interacțiunea diferitelor forme de artă (performative) și soluții vizuale. Procesele sale spontane și de improvizație sunt motivate de dorința de a exprima o stare sau un sentiment. Cu toate acestea, dansul joacă întotdeauna un rol crucial în lucrările sale: pentru el, este un limbaj prin care corpul uman imperfect, trecător și vulnerabil poate scăpa de constrângerile normelor sociale. Spectacolele sale sunt viscerale: ștergând granițele dintre scenă și sală, ne invită în realități intime în care publicul are un rol activ.
În 2018, a fondat grupul de artiști Hollow împreună cu Tamás Páll și Gyula Muskovics, cu care a colaborat în mod regulat de atunci. În instalațiile și spectacolele lor imersive, coregrafia și dansul sunt combinate cu poezia, new media și jocuri de rol pentru a crea „prototipuri de lume” în care sistemele dominante ale realității consensuale pot fi puse sub semnul întrebării sau modificate.
A absolvit un program de licență în Coregrafie la Academia de Dans Contemporan din Budapesta și un program de masterat în Design Media la Universitatea de Artă și Design Moholy-Nagy din Budapesta. Recent, a primit mai multe burse de studiu și rezidențe în Budapesta, Praga, Berlin, Viena, Paris, Istanbul, Varșovia, Tbilisi și Minsk. Lucrările sale individuale și colaborările au fost prezentate în Budapesta la Trafó House of Contemporary Arts, Teatrul MU, DunaPart – Platform for Contemporary Performing Arts, art quarter budapest, Studioul Asociației Tinerilor Artiști, Placcc Dance, precum și la MeetFactory (Praga), Y Events, Divadlo X10 (Praga), House of Arts (Brno), Donaufestival (Krems), Art Cologne (Cologne), Montag Modus (Berlin), radialsystem (Berlin) și Open Space – Centrul de Arte Vizuale și Spectacole (Tbilisi).
Piesa sa “Fatigue” a fost distinsă cu Premiul Rudolf Lábán 2023 de scena independentă de arte performative din Ungaria și a fost selectată ca parte a rețelei de artiști Aerowaves ‘Twenty24’.
Începând din 2020, este organizatorul festivalului de arte spectacole interdisciplinare Under500.

Finanțat de
AerowavesEuropa Creativă

Cu sprijinul  
Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București

Partener media principal
Radio Guerilla

Parteneri media
Radio Romania CulturalTVR CulturalArta MagazineZile și NopțiELLEHapp.roThe InstituteISCOADAZeppelinFeederAgerpresLiterNetGolan MagazineMetropolis NewspaperVisit Bucharest

Parteneri strategici
Cinema Union

Mentiuni speciale

Atenție, spectacolul conține lumini stroboscopice și ceață, împreună cu muzică puternică. 

Sari la conținut