fbpx

Echivalent

  • Dans & performance

40 min.

Info

„Echivalent” construiește un joc constant cu schimburi brute de energie, dialoguri intime și tablouri duale. Spectacolul explorează forțele care clasifică, chestionează etichetele și problematizează felul în care sunt înțelese puterea, controlul și vulnerabilitatea. 

Pornind de la propriile repere emoționale care prelucrează limbajul într-un flux de sensibilitate și putere, autorul și interpreții explorează definirea propriilor sensibilități, interogând totodată caracterul universal al acesteia. În acest proces, scena oferă spațiul unor schimbări de paradigmă, cu inversări de gen și de rol. 

”Echivalent” nu problematizează societatea sau preconcepțiile ei, ci ”sfâșie” etichetele. Prin această ”tabula rasa”, spectacolul propune un limbaj motric jovial, intim și delicat care accesează universalitatea sensibilității.

Concept și coregrafie: George-Alexandru Pleșca
Light design: Alexandros Raptis
Muzica: Restive Plaggona / Raime / Alva Noto&Ryuichi Sakamoto și compoziții proprii de Adrian Piciorea

Cu
Simona Dabija, Sergiu Diță, Daniel Dragomir, Mariana Gavriciuc, Dennis Ilie, Anastasia Preotu, George Pleșca, Andreea Vălean

Mențiuni speciale

Producția inițială a fost realizată în cadrul U.N.A.T.C.”I.L.Caragiale”, sub îndrumarea profesorului de an lect.univ.dr. Andreea Duță.

Sari la conținut