fbpx

Știri

13.6.2024

back

Moving Balkans anunță închiderea cu succes a apelului său deschis pentru artiști

Moving Balkans anunță închiderea cu succes a apelului său deschis pentru artiști

Platforma de dans contemporan Moving Balkans, dedicată sprijinirii dansului contemporan și reunirii organizațiilor de dans din Balcani, are plăcerea de a anunța încheierea cu succes a primului său apel deschis pentru artiști, care s-a desfășurat în perioada 4 aprilie – 2 iunie 2024. Apelul deschis a primit un total impresionant de 173 de aplicații.

Consiliul artistic, care este format din toți directorii artistici ai rețelei, va analiza toate candidaturile și va selecta primii 10 candidați, care vor fi anunțați în septembrie 2024. Vor exista trei etape ale procesului:

Faza 1: Filtrarea tuturor lucrărilor eligibile.
Faza 2: Consiliul artistic împreună cu doi experți internaționali selectează 15 lucrări.
Faza 3: Votarea celor 10 lucrări finale.

Cei 10 candidați din Top 10 vor fi prezentați în cadrul primei ediții a Moving Balkans Contemporary Dance Showcase, care va avea loc în perioada 10 mai – 13 mai 2025 la Ljubljana (Slovenia), Rijeka (Croația) și Zagreb (Croația). Aceasta va oferi artiștilor și publicului o ocazie unică de a se întâlni, de a face schimb de idei, de a interacționa și de a deveni parte a unei noi rețele artistice vibrante. Spectacolele selectate vor fi prezentate în cele trei orașe gazdă, implicând atât publicul larg, cât și profesioniștii internaționali din domeniul dansului contemporan. În plus, lucrările vor beneficia de sistemul nostru de turnee în rețea, permițând o expunere mai largă și un schimb artistic continuu.

Pentru mai multe informații despre Moving Balkans, vă rugăm să vizitați site-ul nostru sau să ne contactați la .

Email:
Site web: www.movingbalkans.eu

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană.

Sari la conținut