fbpx

Știri

10.7.2019

back

Laura Petrișan despre bursa primită la b12 Berlin Workshop Festival

Laura Petrisan ne-a scris câteva rânduri după ce a participat la o săptămână de cursuri din Festivalul b12 de la Berlin, cu sprijinul CNDB. Împărtășim cu voi experiența ei de acolo, pentru că poveștile dansatorilor pe care reușim să-i sprijinim, ne bucură cel mai mult. 
Laura, felicitări și la cât mai multe burse! 

“B12 Festival a fost o experienta minunată. Dansatori din SUA, Asia, Europa și Australia s-au adunat să-și testeze limitele, sa învețe unii de la alții, să se inspire și să tot caute până la extenuare.

Am avut oportunitatea să cresc și să aflu multe lucruri despre mine în urma acestui schimb cultural.

Cel mai dificil lucru este sa alegi workshopuri le când sunt la un loc atât de mulți profesori buni.

În fiecare dimineață au fost puse la dispoziție clase de yoga, sălile arătau excelent cu geamuri imense înconjurate de natură, câteodată mai vedeai și o veverita, o vulpe, pasari multe.

Am văzut spectacolele profesorilor, m-am îndrăgostit de Jone San Martin Astigarraga (William Forsythe Company), i-am luat și clasele și după cum spune ea “ne-am dansat mintea și am gândit cu corpul”.

Mi-am găsit super puterile cu Christina Mertzani prin forta feed-back-ului pozitiv și am învățat sa dansez mai mult cu susul în jos cu Alexandros Anastasiadis (Wim Vandekeybus).

Mă bucur foarte tare că dansul contemporan se dezvoltă peste tot în lume și conectează artisti frumosi. Mulțumim organizatorilor pentru B12 Festival, Johannes și Evanghelos sunt deschiși și atenți la toată lumea.

Multumesc CNDB pentru susținere în obținerea bursei, am fost răsfățată în cele mai bune condiții!”

Sari la conținut