fbpx

Știri

28.6.2006

back

Lansarea cărţii CorpoRealităţi

Lansarea cărţii CorpoRealităţi

Centrul National al Dansului si LiterNet lanseaza cartea CorpoRealitati / 01. Contaminari

Centrul National al Dansului are placerea sa va anunte aparitia cartii electronice CorpoRealitati: 01. Contaminari (o carte-concept de Tudor Neagu / texte de scriitorii Simona Popescu, Elena Vladareanu, Adrian Schiop si Adriana Gheorghe / fotografii de Claudiu Cobilanschi si Cristi Crisbasan / coordonator Mihaela Michailov).

Cartea este editata de LiterNet (http://www.liternet.ro). Textele si imaginile reprezinta rezultatul primei parti a proiectului « CorpoRealitati » initiat si organizat de Centrul National al Dansului in luna martie a acestui an.

« CorpoRealitati » este un proiect de creatie experimentala, care a plecat de la ideea unui legaturi directe intre practici diferite de discurs.

In luna martie, un grup de 6 creatori (Simona Popescu, Elena Vladareanu, Adriana Gheoghe, Adrian Schiop, Cristian Crisbasan, Claudiu Cobilanschi) a avut acces la toate activitatile Centrului National al Dansului, urmand ca la sfarsitul perioadei sa prezinte un material legat de experinta avuta. Fiecare participant a putut sa-si aleaga propriul traseu si orar pentru a participa la repetitii, ateliere, cursuri, spectacole si prezentari, devenind martorul proceselor artistice elaborate sau aflate in starea de vulnerabilitatea dinaintea fixarii.

Intentia proiectului este aceea de a face posibila intalnirea artistilor cu logici si stiluri de lucru diferite, de a facilita un contact viu cu structuri imaginare si instrumente de cercetare la care fac apel alti creatori.

Cartea este un proiect realizat de Centrul National al Dansului in colaborare cu LiterNet.
Toate cartile aparute la editura LiterNet pot fi descarcate gratuit in format Acrobat Reader (pdf) din situl Liternet, de la adresa http://editura.liternet.ro

Sari la conținut