fbpx

Știri

16.9.2013

back

Haiku în miscare – prezentarea rezidentei coregrafice Eastern Connection

Fundatia Gabriela Tudor organizeaza marti, 17 septembrie de la orele 19:00 la studioul ZonaD (Bucuresti, str. Iulia Hasdeu nr. 3), o prezentare informala a rezidentei artistice din cadrul programului de colaborare româno-japonez Eastern Connection. Participa coregrafii Zan Yamashita (Kyoto), Mikiko Kawamura (Tokyo), Cosmin Manolescu si Mihaela Dancs.
Eastern Connection este un program de colaborare româno-japoneza în domeniul dansului contemporan, reunind artisti, producatori, organizatori de festivaluri si critici de dans, initiat de coregraful Cosmin Manolescu si derulat pe durata a doi ani, între 2013-2015. Proiectul reprezinta prima platforma de cooperare între România si Japonia în zona dansului si are ca scop sa faciliteze si sa stimuleze cunoasterea între comunitatile artistice contemporane din cele doua tari.

Începînd din 26 august, programul proiectului a inclus un atelier sustinut de coregraful Zan Yamashita, deschis profesionistilor român din dans contemporan, prezentari ale artistilor japonezi, conferinte sustinute de criticii de dans Mihaela Michailov si Takao Norikoshi, precum si prezentarea spectacolului (anti) aging cu ocazia prezentei la Bucuresti a invitatilor japonezi. Proiectul a inclus de asemenea o platforma de reflectie destinata explorarii posibilitatilor de colaborare artistica dintre România si Japonia, care a adus împreuna artistii si criticii de dans amintiti, alaturi de manageri, producatori si organizatori de festivaluri din Japonia si România. Între acestia s-a numarat Shinji Ono, director al Teatrului Aoyama (Tokyo) si producator al Trienalei de Dans de la Tokyo, unul dintre cele mai importante evenimente de dans din Japonia, si Miki Braniste, director al festivalului Temps d’Images si al Asociatiei Colectiv A din Cluj.

Eastern Connection este un program organizat de Fundatia Gabriela Tudor în parteneriat cu Teatrul Aoyama din Tokyo, cu sustinerea The Saison Foundation, Tokyo. Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National. Partener asociat: Centrul National al Dansului Bucuresti.

Program @ zonadstudio.wordpress.com / Contact:  / 0740 300 124

http://alternativ.ro/vazut/haiku-in-miscare-prezentarea-rezidentei-coregrafice-eastern-connection

Sari la conținut