fbpx

Știri

15.11.2023

back

Gala Premiilor Centrului Național al Dansului București e aici!

Gala Premiilor Centrului Național al Dansului București e aici!

La fiecare sfârșit de an, Centrul Național al Dansului București sărbătorește meritele celor care au mai pus o cărămidă la valoarea pe care dansul contemporan o are în societate și organizează Gala Premiilor CNDB.

Anul acesta, Gala se desfășoară în plin Festival Iridescent, un cadru performativ în care spectacole românești și străine, filme și conferințe atipice, workshop-uri și maratoane de idei devin tot atâtea prilejuri unice de a explora împreună teritorii proaspete și mai puțin cunoscute.

În acest context cu totul special, vă dăm întâlnire marți, 21 noiembrie, orele 19:00, la Teatrul Odeon, pentru un dublu eveniment.

Vom începe seara cu decernarea Premiilor CNDB, care vor fi înmânate laureaților de către dna. Diana-Ștefana Baciuna, secretar de stat în Ministerul Culturii, dl. Jorge Jiménez Zumalacárregui, director al Institutului Cervantes și dna. Anna Maria Popa, manager al Teatrului „Andrei Mureșanu” Sf. Gheorghe.

Ulterior, ca parte a festivalului în curs, ne vom bucura de reprezentația spectacolului Mercedes máis eu (SP), o colaborare dintre compozitoarea Mercedes Peón și performera Janet Novás. Prin lucrarea lor, cele două artiste pun în relație muzica și dansul și plonjează într-un caleidoscop de forme și dinamici pe teme precum identitatea, apartenența, memoria sau sensibilul comun.

Spectacolul face parte din programul Baila España, marchează Președinția Spaniei la Consiliul Uniunii Europene și este prezentat în premieră la București cu sprijinul Institutului Cervantes.

Ediția 2023 a Premiilor, deosebită prin anvergura festivalului care o încadrează, reprezintă acel moment privilegiat din an care ne reunește în jurul dansului și al creației contemporane.

Vă așteptăm să-l celebrăm împreună!

Cu sprijinul
AerowavesAFCNNational Culture Fund BulgariaARCUBSTBTeatrul OdeonTeatrul BulandraAPOLLO 111 /SAC @ MALMAISONAtelierele MalmaisonSolitude ProjectInstitutul CervantesInstitutul Francez ParisInstitutul Francez RomâniaGoethe-InstitutFondul cultural Franco-GermanBLZTInstitutul PolonezHotel Duke

Parteneri media principali
TVRRadio Guerrilla

Parteneri media
ELLERadio România CulturalScena9Revista ArtaZile și NopțiBlack Rhino RadioThe InstituteRFI RomâniaHapp.roZeppelinISCOADALiternetCUTRAModernism.roFilms in frame

Sari la conținut