fbpx

Știri

16.10.2017

back

FNT prezintă BABEL, coproducţie Linotip-CNDB

FNT prezintă BABEL, coproducţie Linotip-CNDB

BABEL, în cadrul FNT 2017

24 octombrie | 22:00 – LINOTIP – Centru Independent Coregrafic

25 octombrie | 18:00 – LINOTIP – Centru Independent Coregrafic

Producător: CNDB & LINOTIP Centru Independent Coregrafic

Autor&coregraf: Arcadie Rusu

Dramaturg: Arcadie Rusu

Interpreți: Arcadie Rusu, Ioana Marchidan, Alin State, Galea Bobeicu, Diana Spiridon, Alex Călin

Muzică/Music: Alexandru Suciu

Costume, scenografie, lumini: Hermina Stănciulescu

Sound designer: Alexandru Suciu

Parteneri: Liternet, SUB25, Arte și meserii

Durata: 1h


Spectacol de dans contemporan despre iluzia stabilității.

Despre omul contemporan și orașul ca o junglă, în care fiecare organism încearcă să supraviețuiască așa cum poate. Gândurile noastre sunt o multitudine de proiecții asupra realității și a lucrurilor care ar trebui să se alinieze la o normalitate în care să ne trăim viețile.

Dar ce se întâmplă într-o societate când predomină dezinteresul sau când scopul principal este dus către aspirații personale materiale?

Atunci apare dezechilibrul, iar noi ne împiedicăm zilnic de situații reale: cozi interminabile, spitale, birocrații, șantiere, farmacii, mentalități, forme de comunicare, ieșit din fire și scăpări de sub control.

Totuși prin toate acestea se scurge mereu speranța, care îl face pe om să meargă mai departe, să găsească mereu balansul, să danseze.

Bio
Arcadie Rusu este coregraf, dansator și director al Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Pentru spectacolul „Mind Control” a primit Premiul galei absolvenților UNATC pentru cel mai bun spectacol de dans. Din 2007 este membru în „Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company”, jucând în coregrafia lui Gigi Căciuleanu în spectacole precum „La folia”, „D’ale Noastre” și „Oui Ba Da”. A participat la master class-uri cu Alexei Levinskiy, Carolyn Carlson și Ziya Azazi. A realizat conceptul, regia, dramaturgia și coregrafia spectacolelor „Working progress Eli 12”, „World Cityzen”, „Hunted Devotion”, „Nesomn”, „Crazy Stories in The City” și „Promised Land”.

Festivalul Național de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 27-a ediție, are loc în perioada 20-30 octombrie 2017. Producătorii Festivalului Național de Teatru sunt UNITER – Uniunea Teatrală din România și Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București. FNT este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, coproducător Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Partener: Institutul Cultural Român. Ediţia de anul acesta îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc. Bilete la spectacole: www.mystage.ro/fnt. Informații despre spectacole pe www.fnt.ro
Ediție desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Sari la conținut