fbpx

Știri

24.8.2020

back

Filmul înLOCUIT/inHABITED în premieră pe TIFF Unlimited

Filmul înLOCUIT/inHABITED în premieră pe TIFF Unlimited

Filmul înLOCUIT/inHABITED este un proiect cultural al asociației PETEC finanțat de Ministerul Culturii și susținut de colectivul 4 Corpuri.

Ești invitat la premiera filmului de dans contemporan INHABITED pe platforma online TIFF Unlimited, miercuri, 26 august de la ora 20.00. Pentru linkul la care puteți viziona filmul, gratuit, click aici.

Evenimentul va începe de la ora 19.00 cu un artist talk, moderat de Cosmin Manolescu. El îi va avea ca invitați atât pe membrii echipei internaționale a proiectului cât și pe câștigătorii concursului înLOCUIT/inHABITED. Discuția va avea în centru procesele artistice și se va desfășura în română și engleză.

Linkul la care puteți vedea live filmul înLOCUIT/inHABITED este disponibil aici și va fi activ, tot gratuit, începând de la ora 19:00. În cadrul aceluiași eveniment veți descoperi și link-urile către filmele câștigătoare ale concursului înLOCUIT/inHABITED:

Zi(D) – de Eugen Curelici 

Casa din pădurea adormită – de Andrei Petrache

Conceptul și regia filmului INHABITED sunt semnate de Smaranda Găbudeanu, muzica de Vlaicu Golcea și Kinga Ötvös. Smaranda a reunit o echipă internațională din zona dansului, muzicii și a filmului, cu care a lucrat timp de 3 luni în proiectul înLOCUIT/inHABITED – www.inhabited.ro.

Filmul îi aduce în prim plan pe Benno Voorham, Mădălina Dan, Svitlana Pashko, Simona Dabija, Denis Bolborea, Laura Vlad – personalități ale scenei de dans românești și europene și artiști emergenți – într-o montare curajoasă și originală, care le pune în lumină noi valențe, necunoscute publicului până acum.

Abordarea de tip cinematografic surprinde fiecare mișcare a gândului și a emoțiilor, propunând o coregrafie a spațiilor interioare, potențată de compozițiile sonore semnate de Vlaicu Golcea și Kinga Ötvös.

Spațul fizic în care se află fiecare protagonist pune în lumină un strat diferit al realității și își cere maniera proprie de abordare în imagine și montaj (Răzvan Bumbeș, Daniel Drăgoescu, Tania Cucoreanu). De la o natură ce dă o stranie senzație de artificial, un pod fantastic cu accente noir, la claustrarea unui om-insectă sau imposibiliatea unei despărțiri, filmul nu promite o călătorie, ci o teleportare voyeuristă dintr-o lume în alta, ghidată de zâmbetul malițios al lui Benno.

Parteneri: Centrul Național al Dansului București, TIFF UNLIMITED (Transilvania Film), Centrul de Informare Muzicală din România – CIMRO, Fundația Gabriela Tudor, Asociația Delazero, IndieBox, IdanceYou, Team4Film, Veioza Arte

Partener media: Radio România Cultural

Sari la conținut