fbpx

Yonder

22 min.

Info

Yonder este un solo al dansatorului Jefta Tanate și o instalație de lumini, un spectacol despre relația inevitabilă dintre om (umanitate) și timp.

Mulți visează să călătorească în timp, dar nu este întreaga existență o îndelungă călătorie prin timp? Yonder caută începutul și sfârșitul timpului în ciclul vieții unui om. Dansatorul Jefta Tanate pune în discuție timpul și sensul său. Spectacolul provoacă publicul să se sustragă existenței de zi cu zi și să se abandoneze acestei experiențe spațiale atemporale.

Dance Roads este o rețea europeană creată pentru a sprijini coregrafii emergenți, oferindu-le posibilitatea de a-și expune operele pe scene internaționale. Aceasta își propune să ofere artiștilor selectați din fiecare țară parteneră o platformă internaționlă pentru a-și prezenta activitatea și pentru a contextualiza relații de lucru productive cu artiști și organizații din diferite țări.

Rețeaua găzduiește un festival-turneu, o dată la doi ani, coordonat împreună cu partenerii proiectului, ce susține mobilitatea transnațională a operelor de dans contemporan de înaltă calitate ale coregrafilor aflați la început carieră. Turneul promovează opere de mici dimensiuni, oferind publicului din țările partenere posibilitatea de a vedea creațiile celor 5 coregrafi selectați, într- un singur program. www.dancenetworks.eu

Coregrafie, lumini și muzică: Jasper van Luijk (NL)
Performer: Jefta Tanate

Sari la conținut