fbpx

www.org

  • Dans & performance
  • În cadrul Rezidențe, Ateliere, Public (RAP) 2014

60 min.

Info

Fă cunoștință cu Jessey, 156 cm înălțime, 55-60 kg, caucaziană, păr maro scurt, ochi căprui. O persoană atrăgătoare cu tatuaje și piercinguri, care abia așteaptă să te cunoască. Caracterul ei jucăuș vine din copilăria ei fericită unde deja a avut diferite interacțiuni sexuale. Jessey o să-ți satisfacă toate nevoile, dorințele și visele indiferent dacă ești bărbat sau femeie. O să-ți dăruiască un show despre/pentru tine. Un performance site-specific. Un performance web-site specific. O speci-ficțiune. O acțiune conform spațiului. Un loc unde dorințele tale cele mai adânci devin palpabile.

Spectacolul a fost creat de Kata Bodoki-Halmen (artist), Nóra Csoma (producător rezident) şi Farid Fairuz (mentor) în cadrul programului RAP, spaţiul RAP din Fabrica de Pensule, timp de o lună. RAP – rezidențe, ateliere, public este un program cultural derulat de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Asociația Colectiv A, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Kata Bodoki-Halmen s-a născut în anul calului, cam acum 20 de ani. Plus-minus. Şi-a petrecut copilăria într-un oraș micuț, unde a terminat niște școli. În Cluj a studiat filosofie și teatrologie. N-a terminat nici una. Acum cochetează cu diferite arte performative.

Nóra Csoma s-a născut în luna taurului, acum 24 de ani. A terminat Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, iar acum învață tot acolo la masterat. Nóra a început să se ocupe de teatru la sfârșitul anului 2013 și este pe drumul de a deveni manager cultural.

Farid Fairuz – În 2010 artistul Mihai Mihalcea a luat cu asalt scena culturală cu un proiect de ficționalizare a propriei biografii, devenind Farid Fairuz și lansând în spațiul public o serie de întrebări și reflecții cu privire la producția culturală, capitalism, sexualitate și religie. Până să se reinventeze în Farid Fairuz artistul Mihai Mihalcea a fost unul dintre cei mai activi din domeniul coregrafiei contemporane din România de după 1989. A avut un rol esențial în multe dintre inițiativele care au condus la recunoașterea internațională a dansului contemporan românesc și la înființarea unor structure și instituții devenite repere ale acestui domeniu. Între 2006-2013 a fost director al Centrului Național al Dansului din București. A dansat şi a creat spectacole şi lucrări coregrafice prezentate în: Franţa, Germania, Italia, Ungaria, Austria, S.U.A., Bulgaria, Ucraina, Portugalia, Polonia, Olanda, Belgia, Elveţia şi Slovenia. În 2013-2014 a fost bursier al Academiei de Arte din Berlin.

La acest spectacol este un număr de 17 de locuri, vă recomandăm să le rezervaţi din timp la adresa 

Coregrafia și interpretarea: Kata Bodoki-Halmen, Nóra Csoma
Mentor RAP: Farid Fairuz

Organizarori
Colectiv A, Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Fabrica de Pensule, Scena.ro, 1000 Chipuri

Parteneri media
Blitz TV, Art Out, Cooperativa Urbana, Veioza Arte, Zeppelin, ArtClue, Dilema Veche, Şapte Seri, Feeder.ro, Metropotam.ro, 121.ro, Online Gallery, Orasulm.eu, Liternet.ro, Getlokal.ro, Go Kid

Presa

RAP – rezidențe | ateliere | public 2014 / brosura
Link

Prezentările RAP @ CNDB / Feeder.ro
Link

Prezentările RAP – rezidenţe, ateliere, public la Bucureşti / Agenda LiterNet
Link

Luna noiembrie @ CNDB / Feeder.ro
Link

Știri

Sari la conținut