fbpx

World wide

  • Vernisaj / Expoziție multimedia

Info

Într-o eră a comunicării, într-o lume în care interacţiunea interpersonală este impusă de regulile societăţii, supunerea la aceste nevoi ale adaptării este esenţială.

Propunerea acestei expoziţii este exact o astfel de relaţie cu situaţiile în continuă schimbare, cu diferiţi indivizi ce se interpun, în momente diferit alese, existenţei noastre. Ruptura de un mediu deja familiar sau schimbarea continuă a acestora, lucruri inevitabile într-o eră a vitezei şi a deplasării, poate sfârşi prin tulburări şi inadaptări. Modalitatea de a depăşi aceste stări este cunoaşterea, însuşirea şi transformarea lor într-un joc al comunicării, rolul esenţial jucat de artist fiind acela de detectiv, de investigator şi în final, creator. Proiectul capăta astfel şi o funcţie cathartică ce constă tocmai în abilitatea de a recunoaşte întâmplarea ca fiind ofertantă şi a specula situaţiile care ar putea constitui o formă de reprezentare artistică.

Sunt propuse astfel o serie de lucrări, bazate pe întâmplări personale, pe situaţii în care te afli la un moment dat şi pe specularea acestor situaţii.
Toate aceste proiecte sunt direct dependente de relaţiile umane şi de comunicarea cu diferiţii subiecţi aleşi pentru realizarea artistică. Contactul cu participanţii a fost virtual, în cazul proiectului 16 January 2009 00:00 GMT, alteori direct Diario de Mexico; Luci in Italia, sau indirect Autostop, unde participanţii erau şoferii maşinilor care opreau pentru a primi textul explicativ al acţiunii.

Artist: Ana Duția

Cu sprijinul
Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Presa

World Wide – Ana Duția / Neapărat.ro
Link

Sari la conținut