fbpx

Workshop Fighting Monkey

Cu Linda Kapetanea (fondatoarea companiei de dans RootlessRoot)
  • Atelier

Info

Fighting Monkey e o unealtă practică pentru îmbunătățirea abilității de a înfrunta dificultățile și necunoscutul. Este o unealtă practică pentru oricine încearcă să-și extindă gama de mișcări.
Suntem interesați să creăm o „ARHITECTURĂ DE CUTREMUR”.
Arhitectura construită pentru a supraviețui acestei presiuni trebuie să aibă capacitatea și abilitatea de a interpreta energia, de a-și optimiza acțiunile, a menține o plasticitate creativă și elasticitate pentru cultivarea energiei potențiale.
Reușim asta prin crearea unor „situații de mișcare complexe”, unde ești expus la diferite unelte care te pot ajuta să înveți mai eficient și cu efecte de o durată mai lungă, îmbunătățindu-ți flexibilitatea cognitivă și comportamentală și toleranța la necunoscut.
Observăm și testăm abilități de mișcare într-o gamă variată de contexte și condiții. Pentru a înțelege cât de inteligent, adaptabil și creativ ești în momentele pe care nu le controlezi întru totul.
Gândește-te la aceste „situații de mișcare” ca la o formă de „vaccin” – te expui intenționat la un patogen de mișcare (stresor) care constrânge corpul să se adapteze.

RootlessRoot este o platformă prin intermediul căreia creatorii ei – Linda Kapetanea și Jozef Frucek – își exprimă viziunea, urmărind să dezvolte un limbaj artistic accesibil și imaginativ, care să redea emoția umană și expresiile culturale.

Linda Kapetanea și Jozef Frucek au înființat împreună, în 2006, compania RootlessRoot și au pus bazele programului de cercetare Fighting Μonkey, care este o metodologie aplicată a artelor marțiale în educarea dansatorilor și a actorilor. De asemenea, ei organizează workshopuri în cadrul festivalurilor internaționale sau al facultăților de profil.

Accesul la workshop-ul susţinut de artiştii din compania RootlessRoot (Grecia) se face pe bază de înscriere la adresa de email (maxim 15 participanți) și costă 35 de lei.

Sari la conținut