fbpx

Workshop de teatru noh

Atelier
Cu Radu Leca

Luni, 20 septembrie 2010, în intervalul orar 10:00 – 20:00

Info

Luni, 20 septembrie, in studioul 2 al CNDB are loc un workshop de teatru noh, condus de lectorul Radu Leca.
Atelierul va desfasura intre orele 10.00 – 14.00 si 16.00 – 20.00 si se adreseaza profesionistilor – actori, dansatori, teatrologi.
Vor fi abordate notiuni de istorie a teatrului noh (sub forma de prelegere), spatiul scenic din teatrul noh, relatia dintre text si reprezentatie, conventii, ipostaza actorului, rolul spectatorilor in teatrul noh, tehnica vocala, pozitia de baza din coregrafie, manevrarea evantaiului.

Ca sursa de documentare, participantii pot accesa site-ul http://www.the-noh.com/en/ e foarte bun ca introducere si raspunde la multe intrebari practice (la sectiunea “Trivia”).
Deasemenea, pe siteul http://www.glopad.org/jparc/?q=en/noh_performance/top veti gasi un eseu introductiv si analize ale elementelor de reprezentatie din noh.

Locurile sunt limitate – maxim 20 de cursanti.
Taxa pentru participanti este de 30 ron/persoana.

Publicul are locul sau in teatrul noh, astfel incat workshopul este deschis si spectactorilor. Sunt admisi maximum 25 de spectactori.

Taxa de participare pentru spectatori este de 15 ron/persoana.

Rezervarea locurilor si inscrierea la workshop se face prin e-mail la adresa .
Va rugam specificati categoria pentru care va inscrieti – participant sau public.

Necesar:
Pentru a putea lucra pe suprafata lucioasa a studioului, cursantii ar trebui sa aiba in picioare ciorapi sau alte accesorii cu talpa alunecoasa, iar pentru tehnica vocala, sa poata sta cu picioarele sub ei.
Imbracaminte de repetitie, de preferinta de culoare neagra.

Sari la conținut