Work in Regress

  • Dans & performance
  • În cadrul Platforma Dansului Contemporan

40 min.

Info

”Pornind de la Ferma animalelor a lui George Orwell, am început să mă gândesc la un proiect care să pună în discuție conceptul de autoritate, ca un sistem construit pe relația dintre un stăpân și o proprietate – două roluri interdependente. Interdependența despre care vorbesc aici ține de posibilitatea de a inversa rolurile – un despot se naşte dintr-un servitor, ce va genera, hrăni şi propaga ideea de dominare. În timpul rezidenței mele artistice la Production House Eira în Lisabona, am creat o poveste despre o autoritate incapabilă să domnească peste ceva anume, pentru că este plasată într-un imens vid. M-a preocupat să descopăr care ar putea fi acțiunile unui astfel de stăpânitor, ce fel de ritualuri ar putea crea, atunci când îi lipsește exact partenerul care-i activează puterea. Cum ar reacționa un astfel de stăpânitor dacă într-o zi ar întâlni, spre exemplu, o oaie proastă?
Ioana Mona Popovici

Ioana Mona Popovici a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie. A lucrat ca dansatoare cu Karine Ponties, Sarah Bild, Frederique Lescure, Luis Guerra şi alţii. Între 2000 şi 2004, a fost membră a companiei internaţionale Charles Linehan, din Marea Britanie. Spectacole proprii: The Outlaws, Buy a Soup Get One For Free, Breath, Shadow, Nothing, Requiem For a Dog, The Chair, Remote Edens, Portrait, CARMEN MIRANDA IS DEAD, Work in Regress, Luna Plină. Pentru trei dintre spectacolele sale, a fost nominalizată ca Tânăr coregraf de urmărit de către revista germană BalletTanz. În 2007, a primit premiul Sazka – Discovery in Dance pentru spectacolul Portrait. Spectacolele sale au fost prezentate pe scene și în festivaluri importante din Europa și SUA. Recent, a luat parte la o serie de rezidențe coregrafice în Brazilia, Portugalia și Coreea de Sud.

Coregrafia, interpretarea și scenografia: Ioana Mona Popovici

Co-producția
Centrul Național al Dansului București

Data premierei
17 Octombrie 2007/Eira 33 Lisabona

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
LiterNet, Suplimentul de cultură, Port.ro, Fabri

Parteneri media
Radio Guerilla, TVR, 24-FUN, Hotnews.ro, Zoom, Mediafax.ro

Sprijinit de
Eira 33 – Lisabona
Centrul Cultural “Zahrada” – Praga

Presa

Ziua III: Băi, efemerule! – Platforma Dansului Contemporan, 2009 / Agenda LiterNet
Link 1

Dansul sfidează efemeritatea / Adevărul
Link 1

Știri

Sari la conținut