We need to talk about lorgean

  • Dans & performance
  • În cadrul Rezidențe, Ateliere, Public (RAP) 2014

60 min.

01.11.2014

sâmbătă

18:00

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Spectacolul a fost creat de: Jean-Lorin Sterian (artist) şi Olivia Grecea (producător rezident) în cadrul programului RAP, spaţiul RAP din Fabrica de Pensule, timp de o lună.
Jean-Lorin Sterian vă invită să asistaţi la un recital de dansuri populare ale sinelui, prilej cu care se vor pune marile întrebări: Suntem născuți pe o săgeată deja pornită? Care este animalul tău preferat? Ce este lorgean? Vom descoperi împreună ceea ce știm și ceea ce nici el nu știe încă.

Prezentarea este adresată unui grup restrâns de 17 oameni.

Jean-Lorin Sterian e scriitor, dramaturg, performer şi manager cultural. A publicat mai multe cărţi de ficţiune şi una de antropologie. În 2008 a creat lorgean theatre – “un teatru al spaţiilor intime” – în propriul apartament, un spaţiu deschis actorilor şi dansatorilor, care a devenit o marcă a culturii alternative din Bucureşti. În 2014 a organizat HomeFest, primul festival artistic desfăşurat exclusiv în locuinţe private. În 2012 a primit bursa danceWEB pentru ImpulsTanz Vienna 2012 şi rezidenţa la Marguerite Yourcenar Villa. Şi-a făcut debutul solo în performance (Zugzwang, 2012) la Platforma.ro, eXplore Festival. În 2013 a făcut parte din echipa care a performat în cadrul proiectului O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia de Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş la Bienala de la Veneţia.Olivia Grecea (producător rezident)
Olivia Grecea este regizor de teatru. Studii de regie şi teatrologie la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, şi Université Paris III Sorbonne Nouvelle, Paris. A regizat Alergătorul de Matiass Andersson la Teatrul Naţional Timişoara şi a fost asistent de regie în proiecte de teatru şi teatru-dans. Doctorat în pregătire pe tema teatrului devised. Membru Lincoln Center Theater Directors Lab.
RAP – rezidențe, ateliere, public este un program cultural derulat de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Asociația Colectiv A, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.