fbpx

We need to talk about lorgean

  • Dans & performance
  • În cadrul Rezidențe, Ateliere, Public (RAP) 2014

60 min.

Info

Spectacolul a fost creat de: Jean-Lorin Sterian (artist) şi Olivia Grecea (producător rezident) în cadrul programului RAP, spaţiul RAP din Fabrica de Pensule, timp de o lună. Jean-Lorin Sterian vă invită să asistaţi la un recital de dansuri populare ale sinelui, prilej cu care se vor pune marile întrebări: Suntem născuți pe o săgeată deja pornită? Care este animalul tău preferat? Ce este lorgean? Vom descoperi împreună ceea ce știm și ceea ce nici el nu știe încă.

Jean-Lorin Sterian e scriitor, dramaturg, performer şi manager cultural. A publicat mai multe cărţi de ficţiune şi una de antropologie. În 2008 a creat lorgean theatre – “un teatru al spaţiilor intime” – în propriul apartament, un spaţiu deschis actorilor şi dansatorilor, care a devenit o marcă a culturii alternative din Bucureşti. În 2014, a organizat HomeFest, primul festival artistic desfăşurat exclusiv în locuinţe private. În 2012, a primit bursa danceWEB pentru ImpulsTanz Vienna 2012 şi rezidenţa la Marguerite Yourcenar Villa. Şi-a făcut debutul solo în performance (Zugzwang, 2012) la Platforma.ro, eXplore Festival. În 2013, a făcut parte din echipa care a performat în cadrul proiectului O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia de Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş la Bienala de la Veneţia.

Olivia Grecea este regizor de teatru. Studii de regie şi teatrologie la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, şi Université Paris III Sorbonne Nouvelle, Paris. A regizat Alergătorul de Matiass Andersson la Teatrul Naţional Timişoara şi a fost asistent de regie în proiecte de teatru şi teatru-dans. Doctorat în pregătire pe tema teatrului devised. Membru Lincoln Center Theater Directors Lab.

Prezentarea este adresată unui grup restrâns de 17 oameni.

Coregrafia și interpretarea: Jean-Lorin Sterian
Producător rezident: Olivia Grecea

Organizarori
Colectiv A, Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Fabrica de Pensule, Scena.ro, 1000 Chipuri

Parteneri media
Blitz TV, Art Out, Cooperativa Urbana, Veioza Arte, Zeppelin, ArtClue, Dilema Veche, Şapte Seri, Feeder.ro, Metropotam.ro, 121.ro, Online Gallery, Orasulm.eu, Liternet.ro, Getlokal.ro, Go Kid

Presa

RAP – rezidențe | ateliere | public 2014 / brosura
Link

Prezentările RAP @ CNDB / Feeder.ro
Link

Prezentările RAP – rezidenţe, ateliere, public la Bucureşti / Agenda LiterNet
Link

Luna noiembrie @ CNDB / Feeder.ro
Link

Știri

Sari la conținut