fbpx

Voice over

  • Dans & performance
  • În cadrul eXplore Dance Festival

Info

Voice Over explorează posibilele legături dintre mișcare și voce și ideea de corp ca o bandă Moebius unde conceptele precum interior/ exterior sau cauză/ efect devin categorii instabile. Performerul este implicat într-o serie de activități mai mult sau mai puțin paralele care produc o stare și un mod de performare schizofrenic sau compozit, unde o multitudine de intenții se află într-o negociere constantă. Corpul performerului devine un șantier pentru o avalanșă de expresii intersectate și un spațiu al variațiilor de intensitate.

După ce și-a încheiat educația în dans clasic la Academia Națională de Dans din Budapesta, Eszter Salamon s-a mutat în 1992 în Franța, unde a început să lucreze cu diverși coregrafi. A creat piese solo și de grup care au fost prezentate în festivaluri internaționale începând din 2001. Eszter Salamon definește dansul ca organizare și producție a cunoașterii, refuz al explicitului, fragmentare a timpului și a spațiului și, în același timp, o contemplare critică a procesului de producție artistică.

Coregrafia și interpretarea: Eszter Salamon

Producția
Asociația 4Culture

Producător asociat
TVR Cultural

Co-finanțat de
ArCuB și Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Muzeul Național de Artă Contemporană, Teatrul Odeon, Cărturești, Anahata

Parteneri media
România Liberă, ArtActMagazine, Artboom, Modernism, Port.ro, Liternet, Onlinegallery.ro, Veioza arte, artsf, 24-FUN, Radio Guerrilla

Cu sprijinul
Centrul Național al Dansului București (CNDB), Goethe Institut, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București, Forumul Cultural Austriac, K+K Hotels

Presa

OCTOMBRIE ÎNCEPE CU EXPLORE DANCE FESTIVAL / ArCuB
Link 1

WHAT NEXT? ÎNCEPE EXPLORE DANCE FESTIVAL / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

EXPLORE DANCE FESTIVAL CONTINUĂ CU… / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

6 spectacole + 1 film în weekend la eXplore dance festival, 2010 / Agenda LiterNet
Link 1

Artiști renumiți, ateliere și filme, la eXplore dance festival / Mediafax
Link 1

Sari la conținut