Vârsta4 – dansăm comunitar de 10 ani 

  • Proiecții filme
  • Intrare liberă

Info

Echipa Vârsta4 vă invită la aniversarea celor 10 ani de explorare creativă și investigare afectivă a lucrului împreună. Acest demers comunitar-artistic a rezultat în sute de ateliere, dezbateri, întâlniri, s-a concretizat în spectacole de teatru și dans, în scrierea de texte inedite de teatru, a produs o carte
-album și o serie de videoclipuri și filme documentare tip making off. Grupul de vârstnici instituționalizați din Căminul Moses Rosen împreună cu un nucleu de artiste și artiști preocupați de arta documentară și comunitară, alături de zeci de colaboratori, formează de 10 comunitatea de creație Vârsta4.

Evenimentul va consta în proiecțiile celor mai recente filme-document, parte din arhiva vastă de materiale video realizate în cei 10 ani de activitate, urmate de o discuție despre dans comunitar și despre experiența vârstnicilor de la Căminul Rosen în proiecte de dans și teatru comunitar. Vor fi proiectate filmele „O istorie fizică”, „Corp la corp” și „Lambada”, care documentează metode și practici folosite în elaborarea spectacolelor, felul în care vârstnicii s-au simțit pe parcursul perioadelor de lucru, intervenții ale artistelor și artiștilor, precum și fragmente din spectacole și repetiții.

O inițiativă a grupului Vârsta4 împreună cu Asociația ADO și Stagiunea de Teatru Politic

Parteneri
Căminul „Amalia și șef rabin dr. Moses Rosen” – FCER, Centrul Național al Dansului București, Centrul de Teatru Educațional Replika, Teatrul Evreiesc de Stat.

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut