fbpx

TOTUL PENTRU ENDORFINE + Yoga

Cu Mihaela Dancs, Andreea Novac
  • Curs

Din 7 noiembrie 2017

Marțea, în intervalul orar 19:00 – 21:30

© Alina Ușurelu

Info

“Timp de o oră şi jumătate ne angajăm în practici fizice mai mult sau mai puţin intense, ne mişcăm energetic, ne trezim simţurile, ne conectăm consistent la propriile corpuri, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Pentru tonus şi transpiraţie, pentru valuri de senzaţii, pentru dans de dragul dansului şi, bineînţeles, pentru sisteme imunitare fericite, să ardem podeaua!

TOTUL PENTRU ENDORFINE propune un „cardio contemporan” situat undeva între orele standard de cardio din sălile de fitness şi cursurile de dans contemporan, stimulând nu doar fizicalitatea şi glandele sudoripare ale participanţilor, dar şi creativitatea acestora. Lucram cu efortul si anduranta fizica, cochetam cu epuizarea fara insa a colapsa, folosind-o mai degraba ca sursa de regenerare energetica – incarcarcm, descarcam, reincarcam, recunoscand si utilizand constient sursele si resursele proprii care ne sustin in miscare si efort intens – accesam noi fizicalitati, stari si situatii carora le exploram potentialul coregrafic in grup si individual. Improvizam, ne aruncam in dans fara sa stim ce-i cu el, fara sa stim cum arata, cum se simte, ce transmite, cum este perceput, ce inseamna sau daca inseamna ceva. Il descoperim pe masura ce-l dansam. Construim, stocam, preluam si transferam energie, acesta devenind unul din modurile de comunicare cu noi insine, cu ceilalti, cu spatiul.”

Imediat după cele nouăzeci de minute de lucru intens, vă invit să petrecem împreună încă o oră pentru a ne pune corpurile și ce-ar mai fi de pus, la loc, pentru a ne întinde și destinde, permițând energiei acumulate să ne inunde cu folos, conștient și structurat, fiecare celulă. Pe scurt, este vorba despre o clasă de Hatha yoga gentilă și recuperativă, gândită special pentru cei ce participă la sesiunile endorfinizante. Vom practica în armonie cu nevoile momentului întru relaxare fizică și mentală, pregătindu-ne pentru un somn bun și pentru ziua ce urmează. Fiind de când mă știu în priză și în mișcare, am fost impresionată să descopăr recent cât de important este să echilibrez practicile Yang cu cele Yin, sau sistemele nervoase simpatic (responsabil cu lupta și fuga) și parasimpatic (responsabil cu odihna și recuperarea) între ele, de aceea vă recomand cu drag aceasta combinație.” (Dancs)

În actuala ediție, responsabile cu “endorfinizarea” voastră sunt Mihaela Dancs și Andreea Novac.

Din 2016 s-au mai alăturat și au contribuit la creșterea programului: Carmen Coțofană, Cristina Lilienfeld, Mădălina Dan, Andreea Belu, Paul Dunca, Ioana Marchidan, Momo Sanno și Răzvan Rotaru.

Programul se va desfășura marțea, în intervalul orar 19:00-21:30, după cum urmează:

19:00-20:30 – „Totul pentru Endorfine” cu Dancs & Novac

20:30-21:30 – clasă de yoga cu Dancs

Taxă:

50 lei/ ședință „Totul pentru Endorfine + Yoga”

35 lei/ședință „Totul pentru Endorfine”

Sari la conținut