fbpx

TOTUL PENTRU ENDORFINE revine

Cu Mihaela Dancs, Andreea Novac, Andreea Belu, Paul Dunca, Ioana Marchidan
  • Atelier

Din 27 februarie 2018

În fiecare marți, în intervalul orar 19:00-21:00

© Alina Ușurelu

Info

<< Ne angajăm în practici fizice mai mult sau mai puțin intense, ne mișcăm energetic, ne trezim simţurile, ne conectăm consistent la propriile corpuri, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Pentru tonus şi transpiraţie, pentru valuri de senzaţii, pentru dans de dragul dansului şi, bineînţeles, pentru sisteme imunitare fericite, să ardem podeaua!

TOTUL PENTRU ENDORFINE propune un „cardio contemporan” situat undeva între orele standard de cardio din sălile de fitness şi cursurile de dans contemporan, stimulând nu doar fizicalitatea şi glandele sudoripare ale participanţilor, dar şi creativitatea acestora.

Ne mișcăm liber și dezinhibat, în afara unor estetici sau vocabulare specifice, apelând la tehnici de improvizație și la mecanisme de scriere coregrafică în timp real. Lucrăm cu efortul și anduranța fizică, cochetăm cu epuizarea fără însă a colapsa, folosind-o mai degrabă ca sursă de regenerare energetică – încărcăm, descărcăm, reîncărcăm, recunoscând și utilizând conștient sursele și resursele proprii care ne susțin în mișcare și efort intens – accesăm noi fizicalități, stări și situații cărora le explorăm potențialul coregrafic în grup și individual. Ne aruncăm în dans fără să știm ce-i cu el, fără să știm cum arată, cum se simte, ce înseamnă sau dacă inseamnă ceva, descoperindu-l pe măsură ce-l dansăm.

 Construim și transferăm energie, acesta devenind unul din modurile de comunicare cu noi înșine, cu ceilalți, cu spațiul. Începem sesiunile cu încălziri riguroase iar spre final ne punem corpurile și ce-ar mai fi de pus la loc, ne întindem și destindem, relaxându-ne și permițând astfel energiei acumulate să ne inunde cu folos fiecare celulă.

TOTUL PENTRU ENDORFINE este un program pe care l-am conceput în februarie 2016, când ceea ce mă interesa de câțiva ani buni din punct de vedere coregrafic s-a aplicat pe o sănătate mai șubredă și a căpătat valențe terapeutice, nu că dansul nu ar fi oricum terapeutic. Endorfinele sunt substanțe asemănătoare morfinei produse de sistemul nervos central și de glanda pituitară. Pe lângă proprietățile analgezice și faptul că pot produce stări euforice asemănătoare celor date de consumul de opioide, endorfinele sunt unele dintre cele mai eficiente imunomodulatoare naturale. Sper ca TPE să insufle oamenilor plăcerea de a dansa și să îi motiveze să se miște mai mult. Mare parte din sănătatea noastră fizică, mentală, emoțională se datorează și unui corp activ.>>  (Mihaela Dancs)

Din 27 februarie reluăm programul săptămânal TOTUL PENTRU ENDORFINE (concept: Mihaela Dancs) în fiecare marți, între 19:00 şi 21:00.

Sesiunile de o sută douazeci de minute sunt ghidate de câte doi coregrafi care transpiră cot la cot cu toată lumea.

Veniți cu chef, cu apă și cu haine lejere.

Până în iunie, responsabili cu “endorfinizarea” voastră sunt: Andreea Belu, Paul Dunca, Ioana Marchidan, Andreea Novac și Mihaela Dancs.

Din 2016 s-au mai alăturat și au contribuit la creșterea programului: Carmen Coțofană, Cristina Lilienfeld, Mădălina Dan, Momo Sanno, Răzvan Rotaru.

Bilet: 50 lei / ședință

Abonament: 200 lei / 5 ședințe (4 + 1 gratis)

Biletele și abonamentele se achiziționează pe https://www.kompostor.ro/7323, în limita locurilor disponibile.

*Recomandăm achiziționarea biletelor și a abonamentelor cu minim o zi înainte de începerea sesiunii.

Dacă aveți întrebări despre TOTUL PENTRU ENDORFINE, ne găsiți la

Sari la conținut