fbpx

Total Damage

60 min.

©Georgi Dimitrov Joroaranjoro

02.11.2016

miercuri

19:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Total Damage este o cheltuire absolută a existenţei. Distrugere, din care se ridică phoenixul nostru – ruina este opera noastră. Locul unde existenţa este posibilă doar ca apocalipsă permanentă. Revelație a ceea ce este ascuns, manifestare a ceea ce este dublu, triplu şi multiplu, discernând ceea ce este unul. Suntem mânaţi de dorinţă, care este cheltuită pe de-a întregul, fără a fi epuizată.

Dorinţa este ceea ce îţi conferă fervoare, iar ea nu are niciun scop, în afară de a se materializa pe ea însăşi. Nu pentru a-şi atinge obiectivul, fiindcă nu există niciun obiectiv, ci pentru a fi realitate neîntreruptă. Dorinţa nu are perspectivă, nu vede melancolia întunecată a propriei realizări. Lumea ei este absolută, iar motorul ei perpetuu. Suntem troţkişti ai dorinţei.

Bio
Metheor este un grup de artiști-complici cu componență variabilă, care lucrează cu forme artistice şi critice de natură scenică, vizuală şi textuală. În afară de Ani Vaseva (autoare, regizoare, teoreticiană, scenografă şi designer de costume), Boyan Manchev (autor, dramaturg, teoretician), Lonid Yovchev (actor şi co-autor) şi Georgi Sharov (designer grafic, scenograf, fotograf şi muzician), printre participanţii activi în activitatea grupului Metheor participă, în diverse perioade, actorii Petar Genkov şi Galya Kostadinova, artista, scenografa şi designerul de costume Aglika Terzieva, designerul de costume Maitia Cibulka Galvez, muzicienii Nino Tiberio Gomez (DataTransporter) şi Yana Mancheva etc.

Acest eveniment face parte din ediţia-pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie „RE//Dance”, curatoriată de Iulia Popovici și de Marta Keil și Goran Injac, în calitate de co-curatori, ce va avea loc între 1 şi 6 noiembrie 2016 şi va include spectacole şi performance-uri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi România.

East European Performing Arts Platform/EEPAP (Polonia) este co-organizator al primei Bienale Regionale de Coregrafie, iar Mladinsko Gledališče Ljubljana (Slovenia) este partener instituțional.

Autor/Coregraf/Scenarist: Ani Vaseva
Interpreţi: Leonid Yovchev, Galya Kostadinova
Muzica: Konstantin Markov
Scenograf: Georgi Sharov

Producția
Metheor și DNA – Space for Contemporary Dance and Performance

Finanțat de
Culture Programme of Sofia Municipality 2016

Sari la conținut