fbpx

Thriller

  • Dans & performance
  • În cadrul Festivalului News from Polska #4

60 min.

Info

Festivalul de la CNDB va debuta marți, 8 octombrie, cu performance-ul „Thriller”, al cărui autori – Paweł Sakowicz și Anna Smolar – vor prezenta, într-o manieră extrem de dinamică și atrăgătoare pentru spectatorul contemporan, o zi din viață, din perspectiva corpului nostru.

Paweł Sakowicz, pe care spectatorii îl vor vedea pe scenă alături de Sonia Roszczuk, este unul dintre cei mai apreciați dansatori și coregrafi contemporani din Polonia. În 2016 a fost nominalizat la prestigiosul premiu polonez „Paszport Polityki” (de la numele săptămânalului socio-politic „Polityka”) pentru „carisma scenică plină de ironie și umor”.

Anna Smolar, regizoare de teatru, a primit în același an, 2016, „Paszport Polityki”. Este cunoscută drept una dintre cele mai talentate artiste ale generației tinere. A colaborat cu regizori celebri, precum Krystian Lupa, Jacques Lassalle sau Andrzej Seweryn.

Spectacolul se desfășoară în cadrul celei de-a 4-a ediții a Festivalului „News from Polska”, care va avea loc în perioada 8-13 octombrie 2019. Organizat din doi în doi ani, festivalul poartă, în acest an, subtitlul „Teritoriile Coregrafiei”. Reprezentațiile și performance-urile alese pentru programul „News from Polska” sunt o selecție a celor mai noi realizări ale tinerilor artiști polonezi. Spectatorii vor găsi printre acestea și exemple ale artei moderne, care nu-și neagă originile și aduce un omagiu maeștrilor săi.

Regia și coregrafia: Paweł Sakowicz, Anna Smolar
Dramaturgia: Anna Smolar
Textul: Sonia Roszczuk, Paweł Sakowicz, Anna Smolar

Cu
Sonia Roszczuk, Paweł Sakowicz

Data premierei
octombrie 2018

Producția
Nowy Teatr, Warsaw

Sari la conținut