fbpx

The History of Action and Stillness

  • Dans & performance
  • În cadrul Rezidențe, Ateliere, Public (RAP) 2014

50 min.

Info

Pentru rezidența RAP, Maria Baroncea și Alisson Peacock și-au propus să cerceteze două proiecte simultan. Primul proiect investighează noțiunea de magazin ca loc de speculație asupra valorii artistice, de propunere a tranzacțiilor neobișnuite și de a imagina strategii de finanțare alternative pentru proiecte artistice.

În urma unei cercetări și a unor discuții în Berlin și Cluj, ne-am imaginat un magazin care comercializează un singur obiect. Obiectul este rezultatul selecției noastre colaborative, este impregnat cu speranță și apoi atent expus. Prețul obiectului este dat de suma cheltuielilor noastre lunare, combinate cu costurile închiriere a spațiului care îl găzduiește și ne găzduiește și activitățile noastre artistice.

A doua parte a propunerii noastre se concentrează pe utilizarea spațiului de rezidență pentru a construi un eveniment artistic și social timp de o oră. Continuăm să investigăm posibilitățile opuse și relaționale de a performa acțiunea și repaosul.

Maria Baroncea (n. 1979) locuiește în Berlin și București. În proiectele ei artistice, este interesată de colaborări care se alimentează din curiozitatea pentru experiment care devoalează existența cotidiană.

Alisson Peacock (n. 1979) – artistă, locuiește la Berlin. Proiectele ei abordează noțiuni generale despre expresie, strategii de documentare a acțiunilor, provocând sentimentul separării dintre oameni și natură.

Csuszner Ferencz (n. 1985) locuiește în Cluj, este doctorand al Facultății de Teatru și Televiziune (UBB). În cercetările și activitățile lui, explorează posibilitățile aferente producției și managementului proiectelor artistice independente și interdisciplinare.

Coregrafia și interpretarea: Maria Baroncea, Alisson Peacock
Producător rezident: Csuszner Ferencz
Mentor RAP: Eduard Gabia

Organizarori
Colectiv A, Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Fabrica de Pensule, Scena.ro, 1000 Chipuri

Parteneri media
Blitz TV, Art Out, Cooperativa Urbana, Veioza Arte, Zeppelin, ArtClue, Dilema Veche, Şapte Seri, Feeder.ro, Metropotam.ro, 121.ro, Online Gallery, Orasulm.eu, Liternet.ro, Getlokal.ro, Go Kid

Presa

RAP – rezidențe | ateliere | public 2014 / brosura
Link

Prezentările RAP @ CNDB / Feeder.ro
Link

Prezentările RAP – rezidenţe, ateliere, public la Bucureşti / Agenda LiterNet
Link

Luna noiembrie @ CNDB / Feeder.ro
Link

Știri

Sari la conținut