fbpx

The Great Scheme Of Things

  • Intersecții

45 min.

Info

Spectacolul are la bază muzica de pe albumul Fierbințeanu – ”The Great Scheme Of Things”, care va fi lansat în această toamnă. De asemenea, spectacolul conține proiecții video, precum și elemente de coregrafie și teatru semnate de Gabriela și Cristian Fierbințeanu.

Reprezentația de duminică are loc la câteva zile după lansarea oficială a clipului “Corporate America”, un prim single extras de pe albumul compus și produs de cei doi artiști în ultimii trei ani. Videoclipul îi are ca protagoniști pe membrii formației, fiind filmat la CNDB și regizat și montat de Cristian Fierbințeanu.

“The Great Scheme Of Things” este un concept nou, interdisciplinar, pentru Fierbințeanu, cuprinzând LP-ul, spectacolul coregrafic cu elemente vizuale și de teatru, un concert și un film experimental alcătuit din videoclipurile pieselor de pe LP. De asemenea, “The Great Scheme Of Things” poate lua și forma unei instalații performative sau a unui proiect editorial.

“The Great Scheme Of Things” este un mesaj adresat Umanității, incluzând asumarea reacțiilor unui astfel de gest făcut în timpul prezent. Autorii țintesc grandiozitatea filarmonică folosind o estetică pop-punk, instrumentele fiind realitățile, credințele și iluziile vieții umane, primordiale și moderne: iubirea, drepturile civile, pornografia, socialismul și capitalismul, Dumnezeu, Satan, Elvis, New York-ul etc.

Un alt videoclip, încă nelansat oficial, intitulat “People, You Will Not Understand Us!” a câștigat premiul “Cel mai bun videoclip” la Festivalul Filmul de Piatră 2017. O altă secvență din album, “Adore”, însoțită de video, a fost selecționată în competiția internă a Festivalului Filmului de Dans București, ediția 2017.
Avanpremiera spectacolului a avut loc în ediția pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfășurată în noiembrie 2016 la Centrul Național al Dansului București. “The Great Scheme Of Things” a fost prezentat și în festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan București în mișcare și 11plus1 Contemporan Independent – la Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova.

Bio
Fierbințeanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (voce, computer, instrumente). Formația a realizat mai multe albume, și a cântat pe unele dintre cele mai importante scene europene (Berlin Konzerthaus, Berghain etc.).

Muzică: Gabriela Fierbințeanu, Cristian Fierbințeanu
Light designer: Alexandros Raptis
Imagine: Horațiu Șovăială
Sound designer: Cristian Fierbințeanu
Video: Cristian Fierbințeanu

Mențiuni speciale
Spectacolul conține efecte stroboscopice.

Sari la conținut