The Great Scheme Of Things

  • Intersecții
  • În cadrul Sezonului de dans contemporan – București în mișcare, 2017

45 min.

Info

Un faimos realizator american de filme spunea recent că toate preocupările oamenilor sunt ridicole, dat fiind că lumea va dispărea, mai devreme sau mai târziu. Văzute din perspectiva miliardelor de ani ai Universului, zbaterile, credințele și iluziile unor oameni sunt hilare și penibile, susținea regizorul. Însă cum se poate ști ce este important și ce este hilar în marea schemă a lucrurilor? Intră afirmația vedetei, la rândul ei, în categoria iluziilor ridicole? Cine decide, în marea schemă a lucrurilor, care sunt credințele și iluziile ok și care sunt cele ridicole? Ce este, până la urmă, Marea Schemă a Lucrurilor?

The Great Scheme Of Things este noul album Fierbinţeanu, prezentat în avanpremieră, sub forma unui spectacol. Este un puzzle de sunet, text, imagine și mișcare.

Spectacolul este un mesaj adresat Umanității, incluzând asumarea reacțiilor unui astfel de gest făcut în 2016. The Great Scheme Of Things țintește grandiozitatea filarmonică, vizând-o însă cu estetică pop-punk. Instrumentele folosite sunt realitățile, credințele și iluziile vieții umane, primordiale și moderne: iubirea, drepturile civile, pornografia, socialismul și capitalismul, Dumnezeu, Satana, Elvis, New York-ul etc.

Bio
Fierbințeanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (voce, computer, instrumente). Formația a realizat mai multe albume, și a cântat pe unele dintre cele mai importante scene europene (Berlin Konzerthaus, Berghain etc.).

Sezonul de dans contemporan – București în mișcare, 2017 este un proiect cultural este  finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria  Generala a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB.

Muzică: Gabriela Fierbințeanu, Cristian Fierbințeanu
Light designer: Alexandros Raptis
Imagine: Horațiu Șovăială
Sound designer: Cristian Fierbințeanu
Video: Cristian Fierbințeanu

Producția
Centrul Naţional al Dansului București

Data premierei
06.11.2016

Mențiuni speciale
Spectacolul conține efecte stroboscopice.

Sari la conținut