fbpx

Teren de dans / One to one

  • Dans & performance
  • În cadrul Sezonului de dans contemporan – București în mișcare, 2017

Sâmbătă, Duminică, 4 – 5 noiembrie, 12.00 – 18.00

Accesul la spectacol se face doar pe bază de rezervare.

Info

Pe scenă mă simt privilegiată, am libertate de mișcare, lucrez în timp real cu transferul energetic, kinestezic și afectiv dintre mine și public, iar ceea ce produce corpul meu din punct de vedere coregrafic este influențat și hrănit de prezența publicului și de acest schimb imaterial. Ce se întâmplă însă cu corpul spectatorului din momentul în care s-a așezat pe scaun și până pleacă din sala de spectacol, în timp ce corpul meu generează dans și se ocupă de acest transfer? Este acesta un corp activ, conștient de el însuși sau pasiv, uitat, ignorat de către posesor? Ce simte acest corp și ce ar face el dacă nu ar fi înțepenit în convenția teatrală și în scaunul pe care stă așezat?
”teren de dans/ one to one” propune un cadru corp la corp, în care unicitatea fiecărei întâlniri, prezența celuilalt, proximitatea, mișcarea sau nemișcarea, liniștea sau muzica declanșează schimburi și transformări continue și nedeterminate la nivelul celor două corpuri, ducând, eventual, la apariția unui dans irepetabil, un dans ce aparține acelui moment.

Pe terenul de dans nu trebuie să faci nimic, dar dacă simți, poți face orice. De exemplu, mă poți însoți în mișcare în cazul în care corpul tău simte să facă acest lucru, urmându-ți impulsurile și reacționând. Fiind vorba despre o experiență corp la corp în care vederea mea este aproape total suprimată tocmai pentru a facilita construirea unei relații corporale în afara unui contact vizual dar și pentru a-ți asigura intimitate și libertate deplină, te încurajez să fii mai mult în corp decât în cap. Pentru început te invit să intri pe terenul de dans și să te așezi pe scaun.

Bio
Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, poduri, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Viena, Stockholm, Frankfurt, Cluj sau Tokyo. Colaborează cu Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Florin Flueraș, Paul Dunca, Carmen Coţofană, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Doris Uhlich, Andreea David. În 2016 inițiază Totul Pentru Endorfine.

Sezonul de dans contemporan – București în mișcare, 2017 este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria  Generală a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB.

Conceptul și coregrafia: Mihaela Dancs
Light design: Ionuț Cherana
Sound design: Marian Cîtu

Cu
Mihaela Dancs

Producția
Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Mulțumiri
Iulia Sima, Andreea Novac, Simona Ghiță, Cristina Grigore, Mădălina Dan, Diana Preda, Ioana Istrate, Andreea David, Carmen Coțofană, Mihai Dragomir, Virginia Negru, Jean Lorin Sterian.

Sari la conținut