Tentaţia Sfântului Anton

  • Dans & performance

85 min.

Info

Tentatia Sfantului Anton este un spectacol de dans, teatru, marionete, multimedia, având ca ax de plecare texte scrise de scriitorul Antoine de Saint Exupery, inspirate din perioada expedițiilor trăite de acesta ca pilot, în al Doilea Război Mondial și a naufragiului în deșertul în care și-a găsit sfârșitul.
Printr-un joc abil al arhitecturii mobile și a texturii media, personajele par ca prind viață, din abisul în care sunt pe rând aruncate. Un robot umanoid, personificare a Morții și o păpușă, simbol al inocenței pierdute a Omului, imagine ingenuă a Micului Prinț – se întâlnesc în finalul călătoriei Omului, pe un pământ distrus de război și cataclisme, fiind singurii martori ai devenirii ființei. Naufragiat în deșert, pendulând între viață și moarte, între prezent și trecut, Omul își întâlnește destinul și judecătorul. Mintea și conștiința ii sunt supuse unei interesante radiografii, prin care amintirile trecute sunt readuse la viață. Spațiul e acela al interiorității, al memoriei, un spațiu în care limita realului este deplasată spre vis.
Unde fug oamenii, toți acești emigranți care se rotesc în jurul Templului abandonat…? este întrebarea care apare obsesiv de-a lungul spectacolului.
”Omul și-a creat ziduri între care s-a îngropat asemeni semințelor” (Saint Exupery), ziduri care-l împiedică să vadă lumina, devenind o “fortăreață nimicită, barcă fără direcție, o fundație șubredă, ce nu se poate salva în afara iubirii.
Bunicului meu.”
Andreea Tănăsescu

Regia şi coregrafia: Andreea Tănăsescu
Construcţie şi coordonare marionete: Ana Maria Crăciun
Multimedia: Vali Chincişan
Scenografie: Codina Dusoiu, Elena Constantin, Ionuţ Mandrişcanu
Colajul muzical: Cătălin Creţu
Figuratie: Mădălina Popa, Carolina Sevastru, Lavinia Alexandru, Mirela Radu-Cercel

Cu
Adi Nour, Bianca Fota, Cristina Dijmaru, Ana Maria Crăciun, Valentin Stoica, Bogdan Canila, Ada Totolan, Adina Hotinceanu, Andreea Cristina Ion

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Cu sprijinul
Centrul Național al Dansului, Asociatia Pardon Mersi, Asociatia A&A Associated Artist, SC Almera International SRL

Recomandat de RFI România

Presa

Stagiunea CNDB 2010 – 2011 se încheie cu o nouă lansare de carte şi cu un nou spectacol / Cotidianul
Link

Final de stagiune la CNDB / The Chronicle
Link

Sari la conținut