fbpx

TEDxBucharest

  • Program de conferințe publice
  • Intrare pe bază de invitație și concurs

120 min.

Info

Nelvin Joseph, tânărul antreprenor indian care la doar 8 ani primea diploma de certificare a abilităților de lucru în limbajul de programare C*, lansează, la 23 de ani, sistemul inovativ SPARA, ce oprește automat aparatele care nu sunt utilizate pentru economisirea energiei. Interesul său nemărginit pentru inteligența artificială s-a materializat în fondarea companiei Artin Dynamics, recunoscută de PC Quest Magazine drept prima companie bazată pe inteligență artificială, din India. Întrebat care crede că este esența unei lumi în schimbare, Nelvin afirma: „Nu intenționez să fiu dramatic, dar cred că cel mai important lucru este lipsa de experiență. Dacă te uiți la poveștile celor mai mari agenți ai schimbării, precum Edison, Einstein, Bill Gates și alții, majoritatea dintre ei au avut neînțelegeri cu sistemul educațional, l-au abandonat sau l-au schimbat. Am observat ca studenții capătă noțiunea că există doar o singură metodă de a face totul și că ei nu pot rupe lanțul. Aici intervine așa-numita tradiție sau cultură și ruptura e considerată imposibilă. Sunt oamenii care rup lanțul, cei care devin agenți ai schimbării și cunosc succesul.”

Dumitru Popescu, directorul ARCA (Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică), organizație care pregătește lansarea rachetei Helen, în octombrie 2009, prima racheta spațială proiectată și realizată în România, este românul care a poziționat țara noastră pe harta domeniului aeronauticii. Crede cu tărie în puterea creativă a competitivității și ne îndeamnă să ne folosim timpul pentru a crea permanent ceva, oricât de mărunt.

Lor li se va alătura povestea lui Carmen Vidu, regizorul care pune tehnologia în slujba artei. Fiind cel mai tânăr regizor de la Teatrul Național din București, din ultimii 10 ani, Carmen Vidu s-a remarcat prin combinarea jocului de roluri cu teatrul multimedia și scenografia dinamică. Ea își folosește munca pentru a atrage publicul tânăr mai aproape de teatru.

La TEDxBucharest, vă veți mai întâlni cu inventatorul Mircea Tudor, cercetătorul Gabriella Ficz, antreprenorul Erich Kish, alpinistul Alex Găvan, psihologul și jurnalistul Mircea Toma, pictorița Alexandra Nechita, psihologul Mugur Ciumăgeanu, creativul Bogdan Naumovici, arhitectul Stefan Bortnowski și Ambasadorul Bunăvoinței în 2008, Sandra Prălong.

TEDxBucharest este organizat în România de o echipă formată din 9 voluntari și se bucură de sprijinul multor profesioniști impresionați de eveniment, care au oferit parte din timpul și expertiza lor pentru acest proiect.
“Am pornit la drum doar cu definițiile succinte ale ingredientelor unui TEDx de succes: vorbitori deosebiți cu idei provocatoare, un loc ce inspiră inovație și modernitate, calitate la nivel de detaliu și multă pasiune. În martie 2009, când am luat licența TEDx, aveam doar pasiunea, restul rămânea un proiect în construcție. Temelia, cred eu, a reprezentat-o selecția vorbitorilor. Am purtat discuții cu peste 300 de profesioniști din toată lumea.” precizează Carmen Oprea, Manager Conferință.

Accesul la eveniment se face pe baza de invitație sau participând la concursul Extraordinary Ideas (Idei extraordinare). În spiritul Ideilor care merită împărtășite, orice idee care răspunde, într-un mod cât mai inovativ, întrebării: „Cum putem contribui la generarea unei schimbări pozitive în lume?” are șansa de a-i asigura inițiatorului unul din cele 20 de invitații puse în joc. Competitorii se pot înscrie până la 1 Octombrie la www.tedxbucharest.com/ideascontest.html.

Conferențiar (Antreprenor): Nelvin Joseph
Conferențiar (directorul ARCA): Dumitru Popescu
Conferențiar (Regizor): Carmen Vidu
Conferențiar (Inventator): Mircea Tudor
Conferențiar (Cercetător): Gabriella Ficz
Conferențiar (Antreprenor): Erich Kish
Conferențiar (Alpinist): Alex Găvan
Conferențiar (Psiholog/Jurnalist): Mircea Toma
Conferențiar (Pictor): Alexandra Nechita
Conferențiar (Psiholog): Mugur Ciumăgeanu
Conferențiar (Creative): Bogdan Naumovici
Conferențiar (Arhitect): Stefan Bortnowski
Conferențiar (Ambasador UNHCR): Sandra Prălong

Sari la conținut